Arábia felé kacsingat Magyarország

WL, 2012. május 2., szerda 11:55
Jelentősen fejleszthető a magyar–szaúdi mezőgazdasági együttműködés, miután ehhez jó politikai alapot teremtettek az Orbán Viktor miniszterelnök és Abdallah bin Abdel-Aziz, Szaúd-Arábia királyának múlt évi találkozóján folytatott megbeszélések. Ebben egyetértett Fazekas Sándor vidékfejlesztési és Fahad bin Abdulrahman Balghunaim szaúdi mezőgazdasági miniszter szerdai budapesti tárgyalásaik során.

Erről a megbeszélést követően beszélt a két miniszter újságírók előtt a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM).

2011 októberében, szaúd-arábiai látogatása során Orbán Viktor elmondta: újra kell indítani a politikai párbeszédet, és meg kell kezdeni a gazdasági együttműködést Szaúd-Arábiával, Magyarország és a közel-keleti állam kapcsolatrendszere ugyanis az elmúlt években lényegében zátonyra futott. Bővebben>>>

 

Fazekas Sándor a tárgyalásokról szólva elmondta: több közös projekt elindításának lehetősége is szóba kerül, így egyebek mellett egy közös magyar–szaúdi holding létrehozása szarvasmarha-tenyésztésre, növénytermesztésre, baromfitenyésztésre.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 4 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása