Ezzel is hozzájárulnak az állattenyésztés talpra állításához

PR, 2012. július 4., szerda 10:45
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 40 milliárd forint keretösszegű pályázatot indít állattartó telepek korszerűsítésére – jelentette be Fazekas Sándor tárcavezető szerdán az m1 Ma Reggel című műsorában.
A hungarikumtörvényhez hasonlóan az új földtörvény kapcsán is konszenzusos vagy ahhoz közeli támogatottságú jogszabály megalkotására törekszik a vidékfejlesztési tárca – mondta Fazekas Sándor kedden Budapesten, miután a törvény vitaanyagáról egyeztetett az ellenzéki pártok szakpolitikusaival. Bővebben >>>

A támogatási kérelmeket augusztus 1. és 31. között lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz – mondta el a miniszter. Kiemelte: a tárca elszánt az állattenyésztés talpra állításában, ezért az ágazat kiemelt támogatást kap az európai uniós és a nemzeti forrásokból is. A 40 milliárd forintos keretösszeg 10 százalékát a kis értékű – maximum 25 millió forintos támogatási igényű – beruházásokra különítette el a VM – fűzte hozzá.

A minisztérium szerdai közleménye szerint azok a gazdák pályázhatnak, akik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal nyilvántartásában szereplő állattartó telepet üzemeltetnek. Egy pályázó legfeljebb 870 millió forintot igényelhet, míg a kis értékű beruházásokra maximum 25 millió forintot kérhetnek a jelentkezők. A hozzájárulás mértéke az elszámolható kiadások 40-60 százaléka lehet.

A támogatást az állattartó telepek bővítésére, a takarmányozási és a műszaki színvonal, az állat-egészségügyi és az élelmiszer-biztonsági feltételek, az infrastruktúra, valamint a munkakörülmények javítására lehet felhasználni. A forrás azt is elősegíti, hogy a telep megfeleljen a trágya elhelyezését szabályozó uniós előírásoknak – derül ki a VM közleményéből.

Czerván György államtitkár még június 21-én tudatta, hogy a jövő évi költségvetésből 2,6 milliárd többlettámogatás jut majd a sertéságazat erősítésére. Bővebben >>>

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - 3 db

A hozzászólások mutatása