Kéréssel fordulnak a gazdákhoz

LM, 2012. április 27., péntek 14:46, frissítve: péntek 14:54
Április 26-ig a gazdálkodóknak csak mintegy 40 százaléka, azaz 70 ezer termelő adott be formai hibáktól mentes egységes támogatási kérelmet az Ügyfélkapun keresztül, ezért a szaktárca és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) arra kéri a gazdálkodókat, hogy minél előbb nyújtsák be 2012-es egységes kérelmüket.

A tapasztalatok szerint ugyanis az utolsó pillanatra hagyják a gazdák az egységes támogatási kérelmek beadását, pedig az MVH az ország uniós tagsága óta az idén nyitotta meg legkorábban – április 3-án – az Ügyfélkaput a gazdák előtt, hogy több idejük legyen a kérelmek benyújtására – emlékeztet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében. A VM arra kéri a gazdálkodókat, hogy az elektronikus benyújtással ne várjanak az utolsó pillanatig, azaz május 15-ig.

Változtathatnak, ha…

A tárca szerint sokan azért várnak a beadással, mert nem tudják eldönteni, mit vessenek, így nem tudják megadni a vetéskódokat. Pedig aki május 15-ig beadja a kérelmét, az május 31-ig szankciómentesen módosíthatja az abban szereplő adatokat. Június 1–11. között viszont már csak napi 1 százalék támogatáscsökkenés mellett lehet a kérelmet módosítani.

Aki csak május 15. után adja be a kérelmet az MVH-hoz, az minden késedelmes nap után 1 százalékkal kevesebb támogatást kap. A határidők jogvesztőek, nincs fellebbezési lehetőség. A június 11. után benyújtott kérelmeket a hivatal érdemi vizsgálat nélkül elutasítja – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása