Még több áru a budapesti termelői piacon

WA, 2012. augusztus 10., péntek 14:09
Új standdal bővült a fővárosban a Kossuth téri termelői piac, péntektől ugyanis a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesületének standját is megtalálhatják az érdeklődők a Vidék Mustrán – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

A standot Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és Balogh József, a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesületének elnöke, Fülöpháza polgármestere adta át a termelői piacon. Így e hét péntekjétől a tanyasi gazdáktól érkezett paradicsommal, nektarinnal, őszibarackkal, szilvával, burgonyával, sárgarépával, póréhagymával is bővült a Vidék Mustra választéka a Parlamenttel szemben, a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt.

A VM egyik legsikeresebb programja a Tanyafejlesztési Program, melynek finanszírozására a kormány idén 1,5 milliárd forintot fordít a tavalyi 1 milliárddal szemben. Jövőre már mintegy 2 milliárd forintnyi forrás áll majd a pályázók rendelkezésére – áll a közleményben.

Mint írják, a tanyasi termékek piacra jutásának támogatására 2012-ben mintegy 450 millió forint használható fel. A Tanyafejlesztési Program kiemelt célja a jó minőségű, egészséges magyar termékek piacra jutásának támogatása, hogy a termelőktől a legrövidebb úton jussanak el a zöldségek, gyümölcsök és más termékek a vásárlókhoz.

Sikeres a Vidék Mustra elnevezésű péntekenkénti termelői piac, amelynek több mint húszezres látogatószáma a szervezők véleménye szerint azt jelenti, hogy a vidék meghódította Budapestet. A nyáron a Rózsák terén és a Kossuth téren is nyílt termelői piac. Az ingyenes árusítási lehetőséggel a minisztérium kedvet akar teremteni ahhoz, hogy a termelők részt vegyenek a helyi piacokon.
Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása