Nyert a birkapörkölt és a mákos kukoricamálé

TÁ, 2012. augusztus 25., szombat 12:13
Idén is átadták a Hagyományok – Ízek – Régiók (HÍR) díjakat szombaton a Vajdahunyadvárban immár ötödik alkalommal megrendezett HÍR-es Íznapokon.

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum (AMC) által rendezett eseményen a karcagi birkapörkölt, a vecsési savanyú káposzta, a CHEF almaecet, a Knyihár-féle vastag- és vékonykolbász, az Erőss Csaba Miklós által készített kürtőskalács, a szomolyai rövidszárú, mézédes cseresznye, a geresdlaki gőzgombóc, a mákos kukoricamálé, valamint a böszörményi lakodalmi béles kapta meg az elismerést.

A nyertesek – mivel megfeleltek a HÍR védjegypályázat támasztotta szigorú követelményrendszernek – ezentúl az elismerésben részesült termékeiken és a kapcsolódó reklámanyagokon használhatják a rangos védjegyet. A szombaton és vasárnap zajló rendezvény fő célja a Vidékfejlesztési Minisztérium által 2002-ben elindított Hagyományok – Ízek – Régiók gyűjteményben szereplő hagyományos és tájjellegű termékek népszerűsítése, valamint terjesztésük támogatása.

Az élelmiszer-ipari bemutató keretében a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum vezérigazgatósága 11 Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyes termelő számára is megjelenési lehetőséget biztosít, így az eseményen összesen 45 élelmiszer-kiállító, és 15 kézműves termékeket népszerűsítő standot állítottak fel. A kiállítók közül 15-en már rendelkeznek a HÍR védjeggyel. 2009–2010-ben 17 termelő 50 terméke, tavaly pedig 16 termelő 35 terméke nyerte el a védjegyet.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb