Olcsóbb lesz az élelmiszer

BL, 2012. május 3., csütörtök 11:32
Háromhavi emelkedést követően áprilisban enyhültek a globális élelmiszerárak, és ez az irányzat a következő hónapokban is tartós lehet – áll az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO havi élelmiszerárakról szóló jelentésében. A globális áresés elsősorban a gabona- és a cukorárak csökkenésének köszönhető.

A FAO élelmiszer-árindexe 214 pont lett áprilisban, a márciusi felülvizsgált 217 pont után. A szervezet előrejelzései szerint az árak a következő hónapokban is nyomottak lesznek, bár az időjárás alakulása ebben a rövid távú prognózisban is hordoz kockázatokat.

A FAO egyúttal 675 millió tonnára csökkentette a világ búzatermésére vonatkozó előrejelzését a 2012/2013-as idényre, a korábban becsült 690 millió tonnáról. A prognózis visszafogását a szervezet a korábbi becslésekhez képest kedvezőtlenebb ukrán, kazah, kínai, marokkói és uniós búzatermési kilátásokkal indokolta.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása