Áfacsökkentés

Több magyar sertéshúst vesznek az áruházláncok

MTI, 2016. január 16., szombat 13:11, frissítve: kedd 13:24
Egyértelműen, érezhetően megnőtt a sertéshús iránti kereslet az év eleji áfacsökkentés hatására – írta szombati számában a Népszabadság és a Magyar Hírlap.

Január elsejével 27-ről 5 százalékra csökkent a sertéstőkehús áfája. A Népszabadságnak nyilatkozva Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke és az egyik legnagyobb előállító és feldolgozó Bonafarm-csoport vállalati kapcsolati igazgatója az eltelt két hét adatai alapján pontos forgalmi számot még nem szeretett volna mondani, de főleg a nagyáruházláncoknál megnőtt a sertéshús vásárlása, illetve az átlagos vásárlások mennyisége.

Ezen a véleményen volt a Magyar Hírlapnak nyilatkozó Menczel Lászlóné, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács titkára is, úgy látja, hogy egyértelműen megnőtt a kereslet a szükséges és nagyon várt áfacsökkentés hatására.

Mindkét lap foglalkozik azzal, hogy bizonyos sertéshúsrészek (fej, toka- és hasi szalonna, körmök) áfabesorolása nem egyértelmű. A napilapok szerint a vámtarifaszámok segíthetnek ebben a kérdésben, a Magyar Hírlap azonban úgy tudja, hamarosan a hivatalos adóhivatali állásfoglalás is elkészülhet.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - 1 db

A hozzászólások mutatása