Újszilvás ad otthont a seregszemlének

NT, 2012. augusztus 8., szerda 23:11
Több mint egy tucat település képviselteti magát a hét végi újszilvási mezőgazdasági és kulturális seregszemlén, a Tápió Expón.

Szebeni Erzsébet, a rendezvény egyik szervezője elmondta, hogy péntektől az ország legnagyobb naperőműve mellett, az Abonyi úti vásártéren várják a Tápió mente 14 településének gazdálkodóit, kereskedőit, illetve kulturális csoportjait.

Az újszilvási önkormányzat először ad otthont a sorrendben nyolcadik seregszemlének azzal a céllal, hogy az egymástól szinte „gyalogos” távolságra fekvő községekben élők még jobban megismerhessék egymást – tette hozzá a főszervező.

Mint mondta, vásárterükön mind a 14 település külön pavilont kap, ahol vasárnap délig kiállítások, bemutatók, szakmai beszélgetések zajlanak majd.  Akár üzletek is köttethetnek, hiszen háztáji gazdálkodókat, őstermelőket, családi, illetve mikro- és kisvállalkozásokat is várnak Újszilvásra.

A rendezvény résztvevői egyebek mellett megtudhatják, ki mivel foglalkozik, kinél vásárolhatnak mondjuk mezőgazdasági gépet, vetőmagot, műtrágyát, de a Tápió menti kulturális és turisztikai értékek felvonultatására is lehetőséget teremt az expó, ahová körülbelül 10 ezer embert várnak – ismertette Szebeni Erzsébet.

A szórakoztató programok közül az előzetes érdeklődés alapján pénteken a Bikini koncertjére, szombaton pedig a főzőversenyre lesznek a legtöbben kíváncsiak. Az ízek versenyére két kategóriában (levesek, pörköltek és sültek, valamint szilvát tartalmazó fogások) lehet nevezni. A színpadon újszilvási és környékbeli énekesek, táncosok váltják egymást, s több nyugdíjasklub is bemutatkozhat majd a tűzijátékkal fűszerezett rendezvényen – közölte a főszervező.

„A VIII. Tápió Expo túlmutat a vidék értékein és ez a három nap azt is bizonyíthatja, hogy a Tápióság kulturális, gasztronómiai kínálata növelheti országunk imázsát" – olvasható egyebek mellett a hétvégi programról a Tapioregio.hu honlapon.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb