Vetőmagot ajánlottak

LM, 2012. február 16., csütörtök 14:12, frissítve: csütörtök 14:12
Ismét meghirdették az Élelmiszerlavina önkormányzati programját: február 27-ig várják azon közhasznú szervezetek, oktatási intézmények, illetve önkormányzatok jelentkezését, amelyek szeretnének részt venni a kezdeményezésben.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta kezdeményezésének célja, hogy a pályázók a támogatás keretében felajánlott vetőmag segítségével helyi összefogással zöldségeket termeljenek, az előállított élelmiszert pedig adományként eljuttassák a környéken élő rászorulóknak – közölte a pályázat kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A pályázati kiírás és adatlap letölthető a www.elelmiszerbank.hu/elelmiszerlavina weboldalról, a pályázatokat az elelmiszerbank@elelmiszerbank.hu e-mail címre várják, ezen a címen további tájékoztatást is kérhetnek az érdeklődők.

A szervezők február 27-ig várják még azon közhasznú szervezetek, oktatási intézmények, illetve önkormányzatok jelentkezését, akik részt szeretnének venni a programban. A pályázó feladata, hogy a termelési folyamatba munkaképes rászorulókat vonjon be, akik a projekt során szerzett gyakorlati tapasztalatukat a későbbiekben saját kertjükben is kamatoztatni tudják. Az emberi erőforrás mellett a pályázónak biztosítania kell a megművelésre alkalmas földet, a munkaeszközöket, szakmai felügyeletet és a megtermelt zöldségek szétosztását is.

A megvalósításhoz a pályázók partnerként egyéb szervezeteket is bevonhatnak, a kiírók kifejezetten preferálják azokat a pályázatokat, amelyek széles helyi összefogásra épülnek. A munkához szükséges vetőmagot a Syngenta biztosítja, amely a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül jut el a győztesekhez.

A munka 2011-ben 14 településen, csaknem 38 hektár területen mintegy 200 rászoruló, közmunkás és önkéntes bevonásával zajlott. A megtermelt zöldségek 3500 rászorulóhoz jutottak el országszerte.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása