Elhunyt Csuvik Oszkár

MNO, 2008. október 24., péntek 14:39, frissítve: péntek 14:39

Hosszú, súlyos betegség után elhunyt Csuvik Oszkár, a londoni olimpián ezüstérmet nyert vízilabda-válogatott kiváló játékosa, az egykori többszörös magyar bajnok gyorsúszó.

Október 27-én, hétfőn Sydneyben kísérik utolsó útjára. Peter Montgomery az egykori kiváló vízilabdázó, az Ausztrál Olimpiai Bizottság alelnöke búcsúztatja.

Csuvik Oszkár az Árpád Gimnázium sportolójaként a Magyar Athletikai Clubban kezdte, majd a MAC feloszlatása után, a Vasas, később az MTK szakosztályában folytatta pályafutását. Az 1947-ben, Párizsban rendezett főiskolai világbajnokságon játszott a győztes csapatban, harmadik lett a 100 méteres gyorsúszásban.

A londoni olimpián hét góllal járult hozzá az ezüstérem megszerzéséhez. Ezt követően Angliában élt, majd 1950-ben Ausztráliában telepedett le. Tevékenyen vett részt mindkét ország vízilabda sportjának fejlesztésében. Játszott az ausztrál válogatottban, edzői működésének sikerét bizonyítja, hogy a Sydney egyetem csapatát nyolc alkalommal vezette, a bajnokság elnyeréséhez.

Amíg egészségi állapota engedte, több alkalommal járt itthon, látogatóban. 

(sportforum.hu)
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés