Hatalmas győzelmet aratott a Wild Joe + Képek

MNO, 2011. május 1., 17:18, frissítve: 17:18
Palkovics Krisztiánnal a fedélzeten, első helyen futott át a célvonalon a Wild Joe, megnyerve ezzel az Adriatic Race vitorlás versenyt.
A tisztán magyar csapattal versenyző, Józsa Márton kormányozta, hatvan lábas maxi yacht, a Wild Joe,
2011. április 30-án, közel 43 órányi folyamatos hajózás után ért célba a horvátországi Vis mellett tartott nemzetközi versenyen. A legelőnyösebb pozícióból induló magyar hajó komoly küzdelmeket vívott üldözőivel. Az első napon egy kis időre el is vesztették a vezetést, de a feltámadó szélnek hála, a verseny végére behozhatatlan előnyre tettek szert.  

A Wild Joe legénységét erősítő Palkovics Krisztián – aki a jégkorongozást cserélte fel a tengeri versenyzésre – jó kabalának bizonyult a fedélzeten. Az elért eredmény fényében nem kérdéses, hogy megérte a deckcipőre cserélni a korcsolyát, mind Palkovics, mind a Wild Joe számára gyümölcsöző együttműködés vette kezdetét.

A nagyméretű yachtok világában első magyar csapat magabiztos győzelmét mi sem bizonyítja jobban, hogy a második helyen befutó hajó háromnegyed órás, a harmadik pedig egy egész órás lemaradással követte őket. „Édes a győzelem, nagyon büszke vagyok a csapatra. Most pihenünk egy keveset, majd vasárnap visszahajózunk az anyakikötőbe. A következő megmérettetés Caprin vár minket, május közepén, arra remek felkészülési verseny volt ez a mostani” – foglalta össze tömören a befutó utáni érzéseit a kormányos Józsa Márton.

Tekintse meg a versenyen készült képeket!


Fotók: Wild Joe


(wildjoesailing.com)
hirdetés
hirdetés