Izraeli kémgépek hazánk felett + Kép + Videó

A magyar hatóságok egymásra mutogatnak, és hallgatnak a repülések céljáról

Magyar Nemzet, 2010. március 18., csütörtök 13:30, frissítve: csütörtök 13:30
Az izraeli légi- és űrerők (angol rövidítéssel IASF, héberül: Zroa Haávir Vehahalal) két, első ránézésre civil küllemű felderítőgépe repült át tegnap Magyarország fölött. Kétszer megközelítették a Ferihegyi nemzetközi repülőtér leszállópályáját Vecsés irányából, majd leszállás nélkül távoztak – értesült lapunk.

• NKH: betartották a repülésbiztonsági szabályokat
• Mit kerestek itt a kémgépek? A Fidesz tájékoztatást követel, Bajnai vizsgálódna
• Csak a szokásos rutinrepülés, állítja az izraeli nagykövet
Tekintse meg a hírTV összeállítását!

Hogy mi ügyben jártak itt, arra csak technikai képességeikből lehet következtetni, mert a magyar hatóságok lapzártánkig a repülések céljáról nem adtak tájékoztatást, csak arról, hogy diplomáciai engedély birtokában voltak itt. Ezt Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője nyilatkozta lapunknak, hangsúlyozva, hogy nem a tárca illetékes az engedélyek kiadásában.


Megkerestük a Külügyminisztériumot is, ahol a sajtóosztály munkatársa, Balogh Dénes úgy nyilatkozott, hogy a tárca csak közvetítő szerepet játszott az eljárásban, az a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Légiközlekedési Igazgatóságának felelősségi körébe tartozik – további részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés