Rendkívüli bejelentés: visszaszereztük a 21,2 százalékos Mol-tulajdonrészt + Képriport + Videó

MNO, 2011. május 24., kedd 15:25, frissítve: kedd 15:25
Orbán Viktor kedden rendkívüli sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy visszaszereztük a Mol részvényeinek 21,2 százalékos részét, amely eddig az orosz Szurgutnyeftyegaz tulajdonában volt.

• A Jobbik üdvözli a vásárlást
• Ez volt az első nemzetközi jelentőségű lépés
• Közel kétmilliárd euróért vettük meg a Mol-részvényeket
• Orbán is ott lesz a tárgyalásokon
Tekintse meg a hírTV felvételét!

A kormányfő úgy fogalmazott: ez több volt, mint vásárlás, ez egy nehéz küzdelem volt, egy év kemény tárgyalássorozat és egyeztetés után sikerült nyélbe ütni a megállapodást. Fontos lépést tettünk az erős Magyarország felé vezető úton, egy ország sem lehet erős, ha teljesen kiszolgáltatott az energiaellátása – fogalmazott Orbán Viktor, aki kijelentette: „nemzetstratégiai szempontból egyik legjelentősebb és közép-európai szinten is meghatározó nagyvállalatunkat most sikerült biztonságba helyeznünk”.

A kormányfő közölte: Magyarország és Közép-Európa megújításának egyik kulcsa az energiafüggőség csökkentése és a nemzeti ipar újjáélesztése. „Erős magyar és erős közép-európai vállalatokra van szükség, hogy a XXI. században versenyképes legyen a régió és Magyarország. A Mol ilyen vállalat” – mondta. Rögzítette: a magyar kormánynak mindenkor ki kell állnia az ország és a magyar emberek érdekeiért. „Ezt tettük, ezt tettem én is a mai napon, és ezt fogjuk tenni a jövőben is” – zárta sajtónyilatkozatát Orbán.

(MTI)
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés