Mécs Imrét árulózza Eörsi Mátyás

Pál Gábor, 2006. január 4., szerda 00:00, frissítve: szerda 00:00
Mécs Imre elárulta az SZDSZ-t – állítja Eörsi Mátyás szabad demokrata képviselő. A politikus bár nem hiszi, mégis felidézi, milyen vádakkal illették az egykori ’56-os halálraítélt képviselőtársát a kötéltől való megmenekülése kapcsán. Mécs Imre külön reagál majd lapunknak a minősítésre.
Eörsi Mátyás tegnap megosztotta olvasóival azt az eddig nyilvánosan egyik kormánypárti képviselő által sem vállalt információt, amely szerint a szocialisták pozíciókat ígértek az államfőválasztás előtt egy-egy Szili Katalint támogató szavazatért. Mint Eörsi fogalmaz: Mécs Imre szeretne képviselő maradni, és ez teljességgel érthető. Elmondása szerint „az MSZP ajánlata a listán való szerepeltetésről azt követően hangzott el, hogy Mécs Imre Szili Katalin mellett szavazott. Csakhogy a hírek ennek ellentmondanak. Emlékezetes, az MSZP számára mennyire fontos volt, hogy Szili Katalin ellenzői közül néhányat megnyerjen támogatónak. Nem csupán számos jel, hanem számos szocialista információ is inkább azt látszik alátámasztani, hogy a szocialista ajánlat Mécs Imre listán szerepeltetéséről a szavazásokat megelőzően hangzott el. Ha pedig így van, akkor Mécs Imre – hogy lehetne finomabban fogalmazni – megvásárolt egy biztos mandátumot egy szavazatért. A szabad demokrata honatya felteszi Méccsel kapcsolatban a kérdést, amit meg is válaszol: „Most azt gondolja, az MSZP-ben megtalálja az igazi liberalizmust? Dehogyis gondolja. Egészen egyszerűen biztosítani akarja, hogy 2006 után is országgyűlési képviselő maradhasson.”
Végül Eörsi Mátyás felidézi azokat a vádakat is, amelyek az ’56-os halálraítélt politikussal szemben elterjedtek:
„Kevesen vannak, akik 1956-ban olyan bátran és markánsan álltak ki kőkeményen meggyőződésük mellett, mint Mécs Imre. Rendkívül lehangoló most ismét hallani azokat a hangokat, hogy ki tudja, Imre valóban milyen áron menekült meg a kötéltől”, arra utalva, hogy esetleg elárulta bajtársait. „Bár igaz, hogy Mécs Imre most elárulta pártját, igaz, hogy az élet öszszehasonlíthatatlanul nagyobb érték, mint az országgyűlési képviselőség, ám mégis szögezzük le, hogy Mécs Imre az 1956 utáni fogságban nem árult el senkit” – fogalmaz Eörsi.
Mécs Imre lapunk megkeresésére azt közölte: nem akar felelőtlenül reagálni a súlyos vádakra, ezért a Magyar Nemzetnek külön ír egy Eörsi Mátyás írására válaszoló, precíz levelet. Erről a holnapi számunkban adunk hírt.
Az SZDSZ lezártnak tekinti Mécs Imre ügyét. A kisebbik kormánypárt közleményben tudatta: „Mécs Imrének sok sikert kívánunk, a továbbiakban pedig kizárólag az érdemi kérdésekkel kívánunk foglalkozni.”Kereszténygúnyolás. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) alapvetően unalmasnak tartja az SZDSZ új kampányát, amelynek címe a Miatyánk, jöjjön el a te országod mondatának parafrázisa. A jelmondat kiválasztásának célja továbbra is csak a keresztények kigúnyolása – állítja Rétvári Bence elnök. Az SZDSZ jó ideje nem tud újat kitalálni, csak folyamatosan sértegeti a keresztény embereket – fogalmaz az IKSZ vezetője, aki szerint a szabad demokraták nem veszik figyelembe, hogy vannak szent mondatok, amelyek nem használhatók fel szélesebb embercsoportok megsértése nélkül bármilyen marketingcélra. Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője (fotónkon) tegnap közölte: kampányukkal meg szeretnék mutatni, hogy a kampányban valós problémákkal kell foglalkozni
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés