195 nemzet minket irigyel

Bucsy Levente, 2012. augusztus 8., szerda 19:00, frissítve: csütörtök 10:31
Dél óta 9. helyen állunk a nemzetek közötti hivatalos éremrangsorban. Meddig lépdelhetünk még, illetve hová csúszhatunk, ha mostantól nem jön össze semmi, vízbe fulladnak a kajakosok vagy a Kemény-legények?

A már most sikeresnek tekinthető londoni szereplés, illetve a Peking előtti éremesős olimpiák rámutattak, hogy 2008-ban irreálisan rosszul szerepelt a magyar csapat, kiugróan rossz teljesítményünket gyorsan el is lehet felejteni. London előtt mégis a „3-5-2”-höz mérte hivatalos céljait a Magyar Olimpiai Bizottság a küldöttség éremszámai tekintetében, Molnár Zoltán csapatvezető kifejezetten „10 érem, 3 arany” jelszóval vitte csatába a magyar sportolókat.

MAGYAR DICSŐSÉGFAL

Ezek után aranyszámban jelenleg éppen duplájánál tartunk a háromnak, és a tízet is meghaladtuk a szerdai kajak-kenus délelőttön, egyből a nemzetek közötti éremrangsor 9. helyére ugorva (szerda esti állás), 195 olimpiai nemzet ránk irigykedhet.Az elvárások nem alakultak át a sportolókkal szemben, és ez a további fellépőkre felszabadítóan hathat. Csütörtökön – a szerdai két aranyos futam után – újabb három magyar érdekeltségű kajakosfinálé jön, illetve érmekért áll harcban női vízilabda- és férfi kézilabdacsapatunk. Öttusában is bármit elérhet négy versenyzőnk, őket hétvégén láthatjuk még.És akkor a rangsor: az érmek számát tekintve nem vagyunk a legjobb tíz között, mivel az iszonyú peches japán 13 ezüstje és 14 bronza mellett 2 aranyat gyűjtött mindössze, és Kanada is agyonnyerte magát bronzból (8), ahogy Ausztrália ezüstből (12). A nemzetek közötti, szerda esti éremtáblán 9. helyen áll Magyarország, amely a következő napokban akár a 7. helyre is felléphet, ehhez azonban Olaszországnak és Németországnak is el kellene kényelmesednie. Hogy top 10-ben maradunk a végén, könnyen előfordulhat a kajakossikerek folytatódása esetén (csütörtök délelőtt tapadjunk a képernyőkre és az MNO-ra), Kazahsztán, Hollandia és Irán talán már nem zavar túl sok vizet mögöttünk.

A versenyben Kína és az USA eléggé elhúzott, a házigazda britek pedig stabilan állnak a harmadik helyen. A negyedik Dél-Korea, az oroszok és a franciák szereplése papírforma. A hajránk hagyományosan jó az olimpiákon, a legjobb 20 között büszkeségeink már biztosan megtartanak minket. Hajrá!

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 3 db

A hozzászólások mutatása