A feltámadás útján Cseh László

Bucsy Levente, 2012. augusztus 2., csütörtök 04:21, frissítve: csütörtök 11:17
Joó Abigélre, egy bokszolóra, egy sportlövőre, két szörfösre, az uszoda népére, illetve férfi kézi- és vízilabda-válogatottunkra koncentrálunk csütörtökön. Cseh Laci este minden eddigit kijavíthat.

A 200 méteres férfi vegyesúszás pekingi ezüstérmese sikerrel vette a szerda esti elődöntőt, és második legjobb időt (1:56,74) teljesítve az 5-ös pályán úszhat majd a szám új királya, Ryan Lochte farvizén – reméljük, tényleg éremért.

A szám eddigi londoni históriája számokban a következőképpen fest: az előfutamok során 1:57,20-szal egyedüliként ment ötvennyolc alá (így első lett), a két amerikai közül Lochte 83, Phelps pedig 104 századmásodperccel volt nála rosszabb. Szerda este erre jöttek erre rá a középdöntők – Gyurta aranya után –, ahol Lochte nagyot ugrott előre, és Cseh is majdnem akkorát, Phelps viszont hozzájuk képest egy kicsit mintha rozsdásan úszott volna, Csehnél másodszor is rosszabbat teljesített, ezúttal 37 századdal.

Nem állítható, hogy minden idők legsikeresebb olimpikonjában ne volna akkora tartalék, amekkorával a Londonban kicsit hektikusan teljesítő Cseh Lászlót a 200 vegyes döntőjén meg ne előzhetné, de ha adott esetben Laci bronzérmes lesz, Magyarország akkor is tökéletesen büszke lesz rá. (Zárójelben legyen mondva: egy elrontott 400 vegyes és 200 pillangó után óriási emberi tartást tanúsít, hogy így összekapta magát utolsó számára!)

Ezen az olimpián már sikerült egyszer kétszer megverni Phelpst. Utoljára még megmutathatja Cseh Laci
Ezen az olimpián már sikerült egyszer kétszer megverni Phelpst. Utoljára még megmutathatja Cseh Laci
Fotó: Europress/AFP


Ez lesz este, de hát délelőtt (11.00) még a medencében is látunk egy-két magyart: Takács Krisztián az „egylevegős” futamban (50 gyors) érdekelt, Pulai Bence pedig 100 pillangón. Szekeres Dorina (200 m hát), Kapás Boglárka és Risztov Éva (mindkettő 800  m gyors) is biztosan hajat szárít majd délben, de ezt mosolyogva tenni talán Kapásnak van a legnagyobb esélye, aki igen nagy fölénnyel lett Európa-bajnok. (Risztov nyakába került a bronz, de ő a 10 kilométeres számra edz voltaképp…)

Ki a szárazra; a szemtelenül fiatal, 21 éves, 78 kilós Joó Abigél bármit elérhet, hiszen a dzsúdós kétszeres Európa-bajnok már most, és a nyolc közé jutásért gaboni vagy burundi lánnyal küzd (kora délután). Ha utána kikap, még mindig ott lesz a vigaszág, amelynek végén bronzérmet osztanak.

Láthatjuk még férfi vízilabda- és kézilabda-válogatottunkat is, előbbinek kötelező nyernie a magyar edzővel szereplő Románia ellen (16.30), utóbbi pedig az Eb-bronzérmes, legutóbb Szerbiát simán verő Horvátországot kellene hogy legyőzze (15.30). De Dánia, és Dél-Korea ellen sem játszottunk rosszul, bármi előfordulhat, ha összébb forrt az első két találkozón.

Csütörtökön bemutatkozik még a sportlövő Bognár Richárd (duplatrap, 10.00) is, illetve folytatja szereplését a bokszoló Harcsa Zoltán (16.00) a nyolcaddöntőben, továbbá a szörfösöknél Gádorfalvi Áron (17.00) és Detre Diána (15.00) az 5. és 6. futammal. Hirling Zsolt és Varga Tamás is versenyben van még (12.00).

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

A hozzászólások mutatása