Kajak-kenu: összegez a vezér

BuL, 2012. augusztus 11., szombat 13:55, frissítve: szombat 21:52
A magyar kajak-kenusok a szövetségi kapitány előzetes várakozásait felülmúlva hat érmet, köztük három aranyat szereztek a londoni olimpián.

– Volt olyan szám, amely jobban sikerült a vártnál, volt talán olyan is, amely kicsit haloványabb volt, de ez benne van a versenyben. Összességében azonban nagyon boldogok vagyunk ezzel az eredménnyel – nyilatkozott az MTI-nek Storcz Botond, aki kajakosként három ötkarikás elsőséget gyűjtött, szakvezetőként azonban ez volt az első olimpiája. – Mindhárom szakág szereplésével elégedett vagyok, nyilvánvalóan jobb lett volna, ha kenuban is sikerül érmet szerezni, de Vajda Attila révén ott is volt pontszerzőnk. A két kajakos szakág eredményei kiválóak, nekik köszönhetően megnyertük az éremtáblázatot, és 37 olimpiai pontot szereztünk.

Fotó: Kovács Tamás


A válogatók során néhány számmal – legfőképpen a női és a férfi négyessel – kapcsolatban kritikák érték a kapitányt, szerinte a versenyzők a vízen csattanós választ adtak, hiszen a női kvartett 20 év után ismét aranyérmes lett, míg a férfi négyes kellemes meglepetést okozva a második helyen zárt.

Jöhetnek a gyerekek


A szövetségi kapitány kérdésre válaszolva elmondta: a mostani diadalok nemcsak az élsport, hanem az utánpótlás szempontjából is nagyon fontosak.

– A tapasztalok szerint ilyenkor sokkal több gyerek jelentkezik a klubokban, hogy szeretne kajakozni vagy kenuzni. 2008-ban például, amikor Vajda Attila bajnok lett Pekingben, Szegeden és környékén rengeteg gyerek ment le kenuzni. A sportágnak ez az alapja, a bázisa, hogy minél több gyerek sportoljon a kilencvenvalahány klubban. Remélem, most is sokan jönnek majd.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása