„Azért nekem ebben a témában van rutinom és tapasztalatom” – így magyarázkodott a rádiónak friss tanácsadói szerződéséről Kolompár Orbán. A többszörösen perbe fogott politikus jelenleg a Kiskunmajsai Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetője, így hivatalból az a dolga, hogy a cigány emberek integrációját, munkahelyteremtését szorgalmazza. Ennek ellenére az egykori SZDSZ helyi elnöke, a jelenlegi polgármester, Faludi Tamás is hasonló célért bruttó százezret fizető munkát adott Kolompár Orbánnak.

A településen terjedő pletykák szerint ezzel honorálta a polgármester az önkormányzati választásban nyújtott segítséget. A megbukott országos cigányvezető mindenesetre elhárította az anyagiakról szóló kérdést, „Nekem ez nem pénzkérdés, hanem kihívás. Meg szeretném mutatni az országnak, hogy van egy pozitív hozzáállást tanúsító önkormányzat, és van egy olyan roma szakember, mint énmagam.” Kolompár Orbánnak nyolc éven át lett volna lehetősége szakmai tudását bizonyítani. Az elnöksége alatti visszaélések, sikkasztások miatt mindenesetre több büntetőeljárás is indult ellene, melyeket összevontak, és még mindig nincs pont az ügy végén. Ennek ellenére a képviselő kicsit sem tartja etikátlannak, hogy úgy ad tanácsokat, hogy közben csalással, visszaéléssel vádolják.

Ezzel azonban nem mindenki van így. A kiskunmajsai önkormányzat egyik képviselője – aki egyben a korábbi polgármester is –, Terbe Zoltán a Lánchíd Rádiónak adott interjújában kifejtette: többször tiltakoztak a szerződés megkötése ellen. A Polgári Szövetség Majsáért politikusa hangsúlyozta, „A szerződés maga egy egyoldalas szerződés, nem tartalmaz olyan elemeket, amely kötelezően teljesítendő a havi munkavégzés során. A munka elvégzését a polgármester igazolja minden hónapban, és akkor jár a számla ellenértékének kifizetése.” A szerződésről a május 30-ai zárt ülésen döntött a képviselő-testület, azóta pedig már az első tanács is megszületett. Kolompár Orbán azt javasolta bruttó százezer forintért, hogy Kiskunmajsa katolikus iskolájába kötelezően vegyenek fel harminc cigány gyereket, mert az önkormányzati fenntartásúba túl sok jár.

(Lánchíd Rádió)