Trapattoni a vb-ig ír kapitány marad

FFT

2011. november 29., kedd 16:36

Giovanni Trapattoni új szerződést írt alá Írországban, amelynek értelmében a világbajnoki selejtezőkön is ő irányítja a szigetországiakat.

A 72 éves olasz szakember vezérletével az írek 2002 után újabb világversenyre jutottak ki, miután az Eb-pótselejtezőjükön kiejtették Észtországot.

Trapattoni 2008-ban vette át az ír válogatott irányítását, és eredetileg az Európa-bajnokság végeztével állhatott volna fel a kispadról. Segítői, Marco Tardelli és Fausto Rossi is folytatják a munkát.

„Nagy elismerés és kiváltság ez nekünk” – jelentette ki Trapattoni a szerződés aláírását követően.

Trapattoni elmondta, egyáltalán nem tart attól, hogy Írország nem állja meg helyét az Eb-n, de Olaszországgal semmiképpen sem szeretne összefutni a tornán.

„A mentalitásunkkal sokra hivatottak vagyunk” – mondta.

John Delanay, az Ír Labdarúgó-szövetség (FAI) vezérigazgatója a szerződés részleteiről nem kívánt bővebb tájékoztatást adni, de kijelentette, a szövetségi kapitány kevesebbet fog keresni a jövőben.

„Minden szakember nagyon jól tudja, milyen helyzetben van Írország, az új papírokat is ennek szellemében írtuk alá” – mondta az elöljáró.

Írország pénzügyi nehézségekkel küszködik, ezért a közvélemény különösen érzékeny minden fölöslegesen kidobott euróra, Trapattoni azonban köztiszteletnek örvend a szigetországban, ezért azt is elnézik neki, hogy sajtóhírek szerint éves keresete még a csökkentés ellenére is másfélmillió euró lesz.

Az ír üzletember, Denis O’Brien ezúttal is magára vállalta a pénz kifizetésének egy részét.

Forrás: fourfourtwo.com