Köznevelés

A PDSZ felfüggeszti a bojkottot

MTI, 2016. február 6., szombat 08:58, frissítve: szombat 12:36
Felfüggeszti az emberi erőforrások minisztere által a pedagógustiltakozások nyomására összehívott köznevelési kerekasztal elleni bojkottot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), és részt vesz a jövő keddi tárgyaláson – közölte Mendrey László, a szakszervezet elnöke a Népszabadsággal és a Népszavával.

A Népszabadságban szombaton megjelent interjúban a szakszervezeti vezető jelezte, hogy a meghívás elfogadása és visszautasítása mellett is szóltak érvek, és végül úgy határoztak, elmennek az első tárgyalásra.

Mendrey László a Népszavának beszámolt arról is, hogy a PDSZ országos választmánya hozta meg a döntést péntek délelőtt. A szakszervezet vezetője szerint szoros volt a döntés, mert sokan nem látják biztosítottnak, hogy ez érdemi eredményekkel járó kerekasztal lesz. Elmennek, megnézik, de ha azt tapasztalják, hogy újabb terelés, látszatintézkedés csupán, akkor azon nyomban felállnak az asztaltól – hangsúlyozta. Jelezte, hogy a döntésben ő nem vett részt.

A Herman-gimnázium vezetését is meghívták

A miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója, Madarász Péter is ott lesz február 9-én a köznevelési kerekasztal alakuló ülésén, ahová Rétvári Bence államtitkár hívta meg – írta az Észak-Magyarország.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilapnak az igazgató elmondta: a meghívás a köznevelési kerekasztalhoz mégiscsak azt jelzi, hogy párbeszédet kívánnak folytatni az oktatás irányítói a gyakorló pedagógusokkal, „és ez mindenképpen üdvözlendő”.

A cikk kitér arra is, hogy az igazgató és Pilz Olivér, a Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke a kerekasztal tanácskozása után a parlament oktatási bizottsági ülésére is hivatalos, ahol azt szeretnék közölni, amit a szerdai miskolci demonstráción is, hogy „legyen az oktatás nemzeti ügy, a képviselők tegyék félre a pártpolitikai érdekeiket, és tekintsék az oktatást közös ügyüknek”.

Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása