Szolidaritás

Cambridge-ben is divat lett a kockás ing

MNO, 2016. február 21., 08:48, frissítve: 09:46
A világhírű Cambridge-i Egyetem magyar hallgatói kockás ingben fejezték ki szolidaritásukat a Magyarországon tüntető tanárokkal.

„Mi, a Cambridge-i Egyetem magyar diákjai és professzorai szeretnénk szolidaritásunkat kifejezni a Magyarországon tüntető tanárokkal, akiknek végtelenül hálásak vagyunk, és tudásunk legjavát köszönhetjük” – írják a Facebookon az egyetem hallgatói.

Nyilatkozatukban hangot adtak azon véleményüknek is, miszerint nagyon fontosnak tartják kiállni a saját tanáraik mellett, akik nélkül nem tanulhatnának a világ egyik legjobb egyetemén. „Eljöttünk otthonról, de sokan szeretnénk hazamenni, visszaadni tudásunkat” – írják.

Úgy gondolják, hogy „egy jó oktatási rendszer elengedhetetlen feltétele a tanári pálya stabilitása és becsületének megteremtése, az, hogy olyan környezetet hozzon létre minden diák számára, ahol maximálisan kibontakoztathatja a tehetségét és ahol kiszámítható, ösztönző környezetben tanulhat”.

Mint írják, „sajnos az utóbbi időkben ezek közül a dolgok közül egy sem valósult meg Magyarországon, az oktatási rendszer központosítása nem hozta meg a várt eredményt, a közoktatás kaotikussá és hatástalanná vált. Reméljük, hogy Magyarország kormánya belátja a tanárok által megfogalmazott aggályok fontosságát, és konkrét lépésekre szánja el magát, hiszen az oktatás sikeressége közös nemzeti és gazdasági érdek, amely alapjaiban fogja meghatározni Magyarország sikerét a 21. században.”

A kockás ing mint jelkép

Mint ismert, Klinghammer István egykori felsőoktatási államtitkár múlt héten a Magyar Nemzetnek adott interjújában közölte: „Olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket az értékeket adják át a diákoknak. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kócos, kockás inges tanári kar grasszál. Tudniillik egy tanár a megjelenésével is példát mutat a gyerekeknek.” Ezt követően lett a pedagógusok tiltakozásának egyik jelképe a kockás ing.

Az MNO korábban összeszedett néhányat a közelmúlt fotói közül, melyeken éppen ez a ruhadarab látható. Nem is akárkiken.

Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása