A Lopez família balszerencsés napja

KoG

2012. augusztus 10., péntek 19:00, frissítve: péntek 19:08

A Lopez családot hárman is képviselik a londoni olimpián tekvondóban, a péntek azonban meglehetősen pocsékra sikerült számukra.

Jean Lopez az amerikai tekvondóválogatott szövetségi kapitánya, míg két testvére, Diana és Steven indulóként van ott Londonban, illetve csak volt.

Steven kétszeres olimpiai bajnokként esélyesnek számított a 80 kiló alattiak mezőnyében, de már a selejtezőben elvérzett az elsőként rangsorolt azerbajdzsáni Ramin Azizov ellen, aki 3-2-re nyert ellene. Ráadásul a vigaszágról is lemaradt, miután Azizov búcsúzott a negyeddöntőben, de egy bokasérülés miatt amúgy is kétséges volt, hogy vállalni tudja-e a további mérkőzéseket, ha úgy alakul. Steven a sydneyi és athéni arany mellett Pekingben bronzérmet nyert.

Húga, Diana szintén a harmadik helyen végzett Pekingben, ő az 57 kg alattiak mezőnyében. Bátyjához hasonlóan ő is már a selejtezőben kiesett csütörtökön, neki a térde ment szét. Mivel az őt legyőző Vu Csing-jü a döntőig menetelt, a vigaszágon mehetett volna egy újabb bronzért, de a finn Suvi Mikkonen útját állta, így ő is hoppon maradt.

Fotó: Europress/AFP

Forrás: nytimes.com