Elbúcsúzott Deák Bárdos

GB

2012. augusztus 6., hétfő 15:53, frissítve: hétfő 17:25

Deák Bárdos Mihály második, nyolcaddöntős mérkőzésén kikapott a kötöttfogású birkózók 120 kilogrammos súlycsoportjában az olimpia hétfői versenynapján, és miután svéd ellenfele nem jutott döntőbe, búcsút vett a további küzdelmektől.

A 37 éves magyar versenyző a nála tíz évvel fiatalabb svéd Johan Euren ellen lépett szőnyegre a nyolc közé jutásért. Deák Bárdos kínai, Euren kazah birkózó ellen nyert első meccsén.

A nyolcaddöntőben értékelhető akció híján másfél perc elteltével a kék mezes svédnek kellett térdelő állást elfoglalnia. Deák Bárdos a rendelkezésére álló 30 másodperc alatt nem tudott vele mit kezdeni, így a 2010-ben Eb-bronzérmes Euren 1:0-ra nyerte az első menetet.

Fotó: Illyés Tibor / MTI


Hasonló volt a helyzet a második menetben, az eredménytelen tusakodás után Deák Bárdos ment le parterhelyzetbe. Hiába próbált menekülni, svéd riválisa összefogta, s megpörgette, amiért két pontot kapott, s ezzel megszerezte a győzelmet.

Fotó: Illyés Tibor / MTI


Az ötszörös vb-ezüstérmes, negyedik olimpiáján szereplő Deák Bárdos legyőzője kikapott az elődöntőben a kötöttfogású birkózók 120 kg-os súlycsoportjában a londoni olimpia hétfői versenynapján, így a magyar sportoló számára befejeződött a küzdelem.

A kötöttfogásúak közül hétfőn Módos Péter (55 kg) bronzérmet szerzett, Bácsi Péter (74 kg) pedig sérülés miatt kikapott a nyolcaddöntőben. Kedden a 66 kg-os Lőrincz Tamás lép szőnyegre.

Forrás: MTI