Szépek, csalódottak, motiváltak - zárónapi választék

Bucsy Levente

Bucsy Levente

2012. augusztus 12., vasárnap 04:00, frissítve: vasárnap 11:45

A londoni olimpia zárónapja következik, és a szombati öttusasikerekből kiindulva megint lesz miért szorítanunk. A nap főeseménye a Mocsai-csapat bronzmeccse lesz Horvátország ellen.

Tekintettel a záróünnepségre korábban végződik, így korábban is kezdődik a versengés a XXX. nyári ötkarikás játékok utolsó napján. Ennek az öttusázóhölgyek örülnek talán a legkevésbé, az ő versenyük már reggel 9-kor kezdetét veszi, a mezőnyben pedig két magyarnak is szoríthatunk, a 2011-es világbajnokság egyéni ezüstérmesének, Kovács Saroltának, illetve a tavalyi kontinensviadal másodikjának, Tóth Adriennek.

Izzasztó képek a szombati, magyar bronzot hozó férfiversenyről:

A lányok szereplését azért is érdemes figyelemmel kísérni egész nap, mert Kovács 21, Tóth 22 esztendős mindössze. Aki tehát 2016-ban, a riói olimpián jól értesült akar lenni, jó lesz, ha most elkezdni az információszerzést. Mellesleg mindkét női öttusázónkat beválogattuk a 14 legszebb magyar olimpikon hölgy közé. (Küzdelmeik vívással kezdődnek 9-kor, 13.35-kor úszni, 15.35-kor lovagolni, 19 órakor kombizni – futni és lőni – fognak.)
Délben sűrűsödnek az események, ezért öttusázóink úszását biztosan csak a neten lehet követni, és Kovács Tamás maratonfutó is áldozatává válhat a cunaminak: 12 órakor lép pályára bronzmeccsén Mocsai Lajos férfi-kézilabdaválogatottja a londoni Kosárlabdacsarnokban, és 40 perccel később úszik rá az első negyedben Kemény Dénes csalódott pólócsapata az ötödik helyért, Spanyolország ellen.
14.30-kor látványos bringaverseny kezdődik a köveken, Parti András részvételével, ez lesz a londoni olimpia utolsó magyar vonatkozású eseménye, nyugodtan megtekinthetjük 16 órai kezdettel tehát az USA–Spanyolország kosárlabdadöntőt.

Fotó: Europress/AFP


A záróünnepség magyar idő szerint este 10 órakor kezdődik az Olimpiai Stadionban.