Szobrot kell emelni Joó Abigélnek

Bucsy Levente

Bucsy Levente

2012. augusztus 2., csütörtök 15:11, frissítve: csütörtök 16:48

Porcleválással küszködve győzött a vigaszágon Joó Abigél, a női -78 kilós cselgáncsozók között, így bronzmérkőzést vívhat. Elképesztő küzdelem volt.

Noha az amerikai Kayla Harrison elleni, győzelmet ígérő negyeddöntőjén megsérült, lábra állni is alig tudott, veresége után mégis vállalta a szereplést a vigaszágon a -78 kilóban Joó Abigél. Kétszeres Európa-bajnok, de még mindig csak 21 éves cselgáncsosunk, amint felvonszolta magát a küzdőtérre, azonnal alárendelt helyzetbe került első vigaszágas meccsén a lengyel Daria Pogorzeleccel szemben, és csak idő kérdése volt, mikor döngölik földbe a magyart.

A lengyel egy gyors jukóval kezdett az építőmérnök-hallgatóval szemben, majd meg is intették Joót, aki minden egyes földre kerüléskor irtózatos fájdalmak közepette kapott a térdéhez.

Aztán az idő előrehaladtával kezdett kiegyenlítődni a meccs, Pánczél Gábor mester pedig ambicionálta tanítványát: „vállald el”. És megtörtént a csoda, 27 másodperccel a vége előtt, amikor a lengyel már teljesen nyeregben érezte magát, Joó Abigél fogta magát, és átdobta, ipponnal győzte le Pogorzelecet.

Versenyzőnk már most kijelenthető, az olimpia egyik legnagyobb hőse; de nincs még vége, bronzéremért küzdhet, még a délután folyamán.