Többmilliós nézettséget produkált a köztévé

tt

2012. augusztus 1., szerda 17:12, frissítve: szerda 17:21

A XXX. Nyári Olimpiai Játékok televíziós közvetítései a tavasszal megszokottnak több mint a duplájára növelték az M1 átlagos nézettségét. A péntektől vasárnapig tartó periódusban a legnagyobb közszolgálati adót a teljes népesség mintegy 20 százaléka nézte – közölte az MTVA szerdán az AGB Nielsen adataira hivatkozva.

Az M1 teljesítménye főműsoridőben is erősödött. A hétvégi olimpiai közvetítéseket ebben az idősávban a nézők körülbelül 20 százaléka választotta. A sportesemények a közszolgálati adókra csábították a fiatalabb nézőket is, így az M1 részesedése a 18–49 évesek körében is elérte a 19 százalékot, ami a korábbi értékek többszörösét jelenti.

A megnyitó vitte a pálmát

Az olimpiai közvetítéssorozat eddigi legnézettebb eseménye a pénteki megnyitó volt. A csaknem négyórás élő közvetítés átlagos nézettsége 874 ezer fő volt, a legnézettebb percek nézőszáma meghaladta az 1,2 milliót. A teljes műsor alatt összesen 2,5 millióan kapcsoltak az M1-re, így a megnyitó közönségaránya 35 százalék lett, vagyis minden harmadik tévénéző ezt a műsorszámot választotta.

Egymillióan nézték Szilágyi Áron sikerét

Magas nézettséget ért el a vasárnap esti közvetítés: a férfi kard egyéni döntő utolsó perceiben a nézőszám meghaladta a 900 ezret. Az első magyar aranyérem utáni eredményhirdetést már egymillióan nézték végig. A vasárnapi közvetítéseket délután és főműsoridőben átlagosan 650 ezren nézték, míg a délelőtti adás átlagos nézettsége 531 ezer fő volt.

Vasárnap a négy közszolgálati televízió (M1, M2, Duna TV, Duna World) olimpiai adásaira összesen 4,3 millióan kapcsoltak át, ami azt jelenti, hogy egy nap alatt a népesség 47 százaléka, vagyis csaknem fele nézett bele valamelyik olimpiai közvetítésbe.

Forrás: MTI