Hány Button látható a képen?

MNO, 3dtour.eu

2012. május 2., szerda 09:02, frissítve: szerda 10:07

A panorámafotózás egyik alapdilemmája az, hogy miképp lehet valahogy a mozgást érzékeltetni. Az egyik lehetséges megoldás az alábbihoz hasonló trükkfelvétel elkészítése.

A négynapos Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége részeként, 2012.05.01.-én rendezték meg a Belvárosi Nagydíjat, melynek célja többek között a Formula–1 népszerűsítése is volt.  Jenson Button, a McLaren brit pilótája összesen három alkalommal tett meg alkalmanként is több kört a Bazilika és a Parlament között kialakított 1.7 km-es versenypályán több, mint 260 kilométer/óra sebességgel. A brit pilóta biztonsággal kezelte az istálló tavalyi, MP4-26-os jelzésű gépét az általa „kissé szokatlannak” nevezett pályán.


Az F1 pilótán kívül a résztvevők láthatták Michelisz Norbertet és Wéber Gábort, a túraautó-világbajnokság két magyar pilótáját, Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyzőt, valamint a Dakar Ralin rendszeresen részt vevő Szalay Balázst és Aschenbrenner György ralibajnokot is.

Más vonatkozásban, de hozzájuk hasonlóan mi is a technika határait feszegettük, amikor arra vállalkoztunk, hogy egy folyamatosan változó (és mozgó) tömegben készítsünk panorámafotót a szélsebesen száguldó versenyautóról.

Ami pedig a címben feltett kérdést illeti: Button természetesen csak egy van, de a panorámafotón összesen öt példányban szerepel. Mivel a Parlament előtt átforduló versenyautó észrevételéhez különösen jó szem kell, a négy is elfogadható, mint helyes válasz.