2017. március 30.,
csütörtök, Zalán napja

19°

Panorámaképek

Panorámaképek

3dtour.eu

Autonómiatüntetés panorámaképen

Panorámakép a székelyek autonómiatörekvését támogató budapesti szimpátiatüntetésről

3dtour.eu

A 105 éves Nagybörzsönyi Kisvasút

2013. október 5-én, szombaton 10 órakor ünneplik meg a Nagybörzsönyi Kisvasút megépítésének 105. és újraindításának 11. évfordulóját.

3dtour.eu

A budapesti Károlyi–Csekonics-palota

Magyarországra visszatérve őszi szezonunkat egy ritkán látogatható műemlékkel, a budapesti Károlyi–Csekonics-palotával kezdjük.

3dtour.eu

A Zrínyiek várkastélya Csáktornyán

A horvát EU-csatlakozás alkalmából a következő hetekben hozzájuk látogatunk és a közös történelmünkből villantunk fel érdekes fejezeteket.

3dtour.eu

A 64 éves Gyermekvasút

A Széchenyi-hegy és a Hűvösvölgy közötti távolságot megtevő Gyermekvasút 64 éve ezen a napon közlekedett először a Szépjuhászné megállóig.

3dtour.eu

A Párisi udvar

A Párisi udvar a Ferenciek tere és a Petőfi Sándor utca sarkán álló épületben található, amelyet Schmahl Henrik tervei nyomán emelték 1909-ben.

3dtour.eu

Panorámaképek a 2013-as rekordárvízről

360 fokos panorámaképeink vasárnap délelőtt, nem sokkal a tetőzés előtt készültek a Duna budai oldalán, a Margit hídnál, illetve a Batthyány téren.

3dtour.eu

A sátoraljaújhelyi Magyar Kálvária

A sátoraljaújhelyi Magyar Kálvária a trianoni tragédiát követően épült, amikor a területi integritás helyreállítása folyamatosan napirenden szerepelt.

3dtour.eu

Színkavalkád a zalaegerszegi Azáleás-völgyben

Május hónapban különösen érdemes felkeresni a zalaegerszegi Azáleás-völgyet, mely a város Alsóerdő nevű külterületén található.

3dtour.eu

A zsámbéki svábok nyomában

Buda 1686-os felszabadulása után Zsámbék új ura a Zichy család lett, amely sváb telepesekkel népesítette be a környéket. Az elnémetesedett falu neve Schambek lett.

3dtour.eu

117 éves a Millenniumi Földalatti

1896. május 4-én avatták fel a budapesti Millenniumi Földalatti Vasutat, melynek kibővített változata a mai M1-es metróvonal.

3dtour.eu

Az idén százéves Zugligeti Szent Család-plébániatemplom

1913 és 1917 között épült fel Budapest nyüzsgésétől távol, az akkor még gyéren lakott Zugligetben az angolkisasszonyok temploma és nevelőintézete.

3dtour.eu

A Feneketlen-tó

A Feneketlen-tó Budapest egyik legrejtélyesebb természeti képződménye, számos városi legenda és tévhit kapcsolódik hozzá.

3dtour.eu

Rodin műveit utánzó szobor Budán: Százéves épületek nyomában

Minden évben egy hétvégén kinyílnak a közismert és kevésbé ismert pontosan százéves budapesti épületek kapui.