Buemi lesz a világbajnok beugrója

Károly Gábor

2012. január 6., péntek 17:45

A svájci Sebastien Buemi lesz a világbajnoki címvédő Red Bull tesztpilótája. A korábban a Toro Rossónál versenyző 23 éves pilóta a tavalyi pontversenyben a 15. helyet szerezte meg. Buemi „szánkózásban” sem ügyetlen...

A Red Bull fiókcsapatától érkező Buemi a tesztelések mellett tartalékpilótai feladatokat is el fog látni. Ez annyit tesz, hogy amennyiben a vb-címvédő Sebastian Vettel, illetve ausztrál csapattársa, Mark Webber valamilyen oknál fogva nem tud majd rajthoz állni, akkor eljöhet Buemi nagy napja, s egy versenyképes géppel próbálkozhat.

„Jó, hogy maradhattam egy újabb évet a Red Bull alkalmazásában. Természetesen a legjobb az lenne, ha valahol versenyezhetnék, de a Red Bullnál dolgozni, segíteni az autójuk fejlesztésében a második legjobb dolog, ami történhetett velem” – mondta a svájci pilóta.

Buemi eddig a Red Bull fiókcsapatát erősítette
Buemi eddig a Red Bull fiókcsapatát erősítette
Fotó: Reuters


Az osztrákok csapatfőnöke is méltatta a fiatal pilótát. „Már jól ismeri a csapatot, hiszen 2008 óta nálunk van, s az elmúlt három évben jelentős versenyzői tapasztalatot szerzett. Fontos teszteket fog végrehajtani, valamint a szimulációs munkákból is kiveszi majd a részét. Ezek mellett minden versenyen ott lesz velünk” – mondta Christian Horner.

Az idei csapatlistán mindössze a Williamsnél és a Hispaniánál maradt egy-egy kiadó hely a 2012-es szezonra, mely Ausztráliában veszi kezdetét március 18-án.

Végül itt egy kisfilm Buemi kanadai kalandjáról még 2010-ből. A Red Bull kisgépe szánkónak sem utolsó!

További posztok a Formabontó rovatból >>>>>