Kimi kocsikázott egyet Valenciában

Károly Gábor

2012. január 24., kedd 17:48

A finn világbajnok kipróbált egy kétéves Renault-t Spanyolországban, hogy minél előbb visszaszokjon az F1-be. Kimi Raikkönen lelkesedése dicséretes: 300 km-t tett meg a valenciai aszfaltcsíkon.

Kimi Raikkönen nem haknizni térne vissza az F1-be, s ennek érdekében a finn világbajnok egy 2010-es versenygéppel már meg is kezdte a felkészülését az idei évre. A Ferrarival 2007-ben világbajnokságot nyert pilóta a Renault R30-as típusú gépével gyakorolhatott hétfőn és kedden, hogy minél előbb visszaszokjon a formaautók világához.

Mivel nincsen még tesztidőszak, ezért csak egy kétéves konstrukcióval tesztelhetett – igaz, ez is több, mint a semmi. Ráadásul a gyakorlásra a hivatalos gumiszállító, a Pirelli csak úgynevezett demo típusú, azaz próbagumikat tudott adni, így felesleges is lenne a köridők felől érdeklődni, mert azok nem lennének mérvadóak, összehasonlíthatóak. Azért a 32 éves pilóta így is belepakolt mintegy 300 km-t a gépbe.

A csapat hivatalos oldalán is megtalálható videón végre láthatjuk Kimit gurulni egy F1-es autóban. A Lotus promóciós videóján a finn beszélt arról is, hogy egy-két kört követően már érezte a kocsit, de hogy minden összeálljon, ahhoz több időre lesz szüksége.

„Jó volt újra autóba ülni. Eltelt néhány év, mióta utoljára vezettem F1-es autót, s természetesen időbe telik, míg visszaszokok. Az alapvető dolgokhoz – kormányzás, fékezés – sok kör nem kellett, de megtanulni az autót, az abroncsokat, s összeszokni a csapattal, az már több idő lesz” – mondta az Iceman becenévre hallgató finn.

Egyébként a csapatok hivatalos tesztidőszaka februárban, Jerezben kezdődik. Február az autósport elitkategóriájának rajongói számára már derűsebb lesz, hiszen több csapat is a következő hónap elejére időzítette 2012-es kocsijának bemutatását.