Kiszállt a Ferrari

TK

2011. december 2., péntek 17:30

Ferrari és a Red Bull péntek délután bejelentette, hogy kiszállt a Forma-1-es csapatokat tömörítő érdekvédelmi szervezetből, a FOTA-ból.

Az olasz sportautógyár hivatalos honlapján azt írta, kiválásáról azonnal tájékoztatta Martin Whitmarsht, a FOTA elnökét. „Nagyon nehéz döntés volt – áll a közleményben. – A Forma–1 a világ egészéhez hasonlóan nehéz időket él át mostanában.”

A Ferrari – amely a továbbiakban is segít a költségcsökkentési tervek kidolgozásában – azt szeretné, ha az autósport elitkategóriája a jövőben is a folyamatosan fejlődő technológiai újítások kipróbálásának egyik legfőbb helyszíne lenne. Az olasz vállalat szerint a tesztnapok számát is ismét meg kellene növelni, ugyanakkor ezek az intézkedések nehezen összeegyeztethetők a költségek csökkentésére vonatkozó tervekkel.

A Ferrari mellett a világbajnok Red Bull istálló is közleményben jelezte pénteken, hogy kiszáll a FOTA-ból. Indoklásként a költségcsökkentési tervek körüli vitákat jelölte meg a csapat, amely azonban leszögezte: a jövőben is közreműködik a spórolási lehetőségek keresésében.

Forrás: MTI