Mi a valóság?

Jobbik: Orbán hazudott Habonnyal kapcsolatban

MNO, 2016. január 16., szombat 15:49, frissítve: szombat 18:03
A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök korábban feltételezhetően nem mondott igazat Habony Árpád kormányzatban betöltött szerepéről, ezért azonnal magyarázatot kell adnia az ügyben.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően telefonon az MTI-nek azt mondta, a kormányfő tavaly áprilisban kijelentette, „nem ismer Habony Árpád nevű személyt és a kabinet kifizetési listáján sem szerepel ilyen név”.

Reagált a Fidesz: A Jobbik saját maga és Kovács Béla szerepét tisztázza!
A kormánypárt közleményében azt írja: a Jobbik Európa legsúlyosabb korrupciós botrányába keveredett, európai parlamenti képviselőjüknek az EP felfüggesztette mentelmi jogát kémkedés gyanúja miatt, amire még nem volt példa. Hozzáteszik: Vona Gábor hosszú hónapok óta nem ad választ az embereknek arra a kérdésre, hogy valójában milyen idegen hatalmi érdekeket szolgál, és mennyi pénzért teszi azt!

Ezzel szemben Tarlós István főpolgármester a napokban, a Budapest és a kormány közötti finanszírozási vita végén köszönetet mondott Habony Árpádnak, aki közvetítőként járt el közte és a miniszterelnök között – fejtette ki Szilágyi György, aki szerint ebből az derül ki, hogy Orbán Viktor hazudott, és Habony Árpádnak van kormányzati szerepe.

Kiemelte, súlyos kérdéseket vetne fel, ha kiderülne, a kormányfő „az utcáról bíz meg ismeretlen embereket hasonló ügyekben”, ezért a Jobbik szerint a kormányfőnek minél hamarabb tájékoztatnia kell a közvéleményt a valóságról.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - 24 db

A hozzászólások mutatása