Cselekvési terv

Nem szerepel a KDNP programjában a szingliadó

MTI, 2016. január 14., csütörtök 22:45
A Kereszténydemokrata Néppárt tervei és programjai között nem szerepel és nem szerepelt a szingliadó és a médiumok által cselekvési tervként aposztrofált egyéb ötlet sem.

A kisebbik kormánypárt a sajtóban több helyen megjelent információkra reagálva csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében rámutatott: a KDNP a súlyos demográfiai helyzetet az első számú nemzeti sorskérdésnek tartja. Mérséklésére két eszközt tartanak hatékonynak: a családbarát gondolkodás erősítését, illetve a gyermekvállalás lehetőségének megteremtését, vagyis a családok támogatásának növelését. Ilyen például a családi adókedvezmény vagy az otthonteremtési támogatás.

Kitértek arra is: a KDNP demokratikus párt, csaknem tízezres tagsága körében szabad lehetőség van a magánvélemények megfogalmazására. Ettől még ezek nem válnak a pártprogram részévé – jegyezték meg.
Csütörtökön több orgánum idézte a HVG-ben nyilvánosságra hozott dokumentumot, amely a hetilap szerint „a KDNP-nél terjed”, és amelyben többek között arról is szó esik, hogy a 35 és 45 év közötti gyermektelen nők esetében korlátoznák az abortuszt, az így születendő gyermekeket pedig rögtön örökbe adhatnák.

A javaslatokat megfogalmazó Benda József cselekvési terve szerint – egyebek mellett – a tíz embernél többet foglalkoztató munkahelyeken népesedési megbízottat kellene alkalmazni, aki arra figyelne oda, hogy ne dolgoztassák túl a 35-42 éves nőket, az egyetemista lányok pedig házasságkötési és gyermekvállalási ösztöndíjat kaphatnának.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - 2 db

A hozzászólások mutatása