Agglomeráció

Rogán nem érti, miről beszél Tarlós

MTI, 2016. január 22., péntek 22:40
A főpolgármester annak ellenére kezdte követelni a kormánytól az agglomerációs közlekedés finanszírozását, hogy a miniszterelnökkel korábban már megállapodott róla – mondta az ATV Szabad szemmel című műsorában a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter pénteken. A Rogán Antallal készült interjút csütörtökön vették fel.

Orbán Viktor és Tarlós István már karácsony előtt megállapodott az agglomerációs közlekedés és azzal együtt a hévek átadásáról – mondta a politikus. Rogán Antal közölte: a találkozó kilencven százalékán jelen volt, és konstruktívnak értékelte a megbeszélést, mert megállapodás született arról, hogy a kormány segít a fővárosnak, és átvállalja az agglomerációs közlekedést és a héveket. A miniszter azt mondta, ezért nem egészen érti, hogy a főpolgármester azóta miről beszél.

Emlékeztetett: Tarlós István január elején, vagyis a megállapodás után állt elő azzal a követeléssel, hogy az állam vegye át az agglomerációs közlekedést. Rogán hozzátette, hogy jelezték a főpolgármesternek, a megállapodáson született döntésekről a kormány következő ülésén határoz. Az átadással kapcsolatban már csak részletkérdéseket kell lezárni, köztük pénzügyieket – mondta a miniszter, példaként említve, hogy a főváros „tízmilliárdos nagyságrenddel” tartozik a MÁV-nak, mert 2010 óta a Budapest-bérletek felhasználásából származó összegeket nem egyenlítette ki.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása