Cáfolat

Tuzson állítja, nem lesznek előre hozott választások

MTI, 2016. február 10., szerda 10:28, frissítve: szerda 11:48
A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár cáfolja azokat az ellenzéki véleményeket, amelyek szerint előre hozott választásokat akarna a kormány.

Tuzson Bence erről azzal az alkotmánymódosító javaslattal kapcsolatban beszélt a köztévé szerda reggeli műsorában, amely önálló tényállássá kívánja tenni az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzetet.

Az államtitkár közölte, hogy ha a javaslat nem kapja meg a szükséges kétharmados többséget a parlamentben, akkor az emberekhez fordulnak, arról azonban még nem döntöttek, hogyan fogják ezt megtenni.

Frakcióülés: csok és nemzetbiztonság

Tuzson Bence arról is beszélt, hogy milyen kérdések kerülnek majd elő a Fidesz–KDNP évadnyitó frakcióülésén, amelyet szerdától péntekig Lillafüreden tartanak. Elmondta, hogy az egyik fő téma a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) rendszere lesz. Megjegyezte, hogy várhatóan szerdán megjelennek az ezzel kapcsolatos új rendeletek, amelyek egyszerűsítéseket tartalmaznak.

A frakcióülés másik témája a mindennapok biztonságának megerősítése lesz. Kiemelte, hogy az Európai Unióban ismét felvetődött a kötelező kvótarendszer ötlete, amely alapján Magyarországra is küldenének embereket. Ezt az elképzelést a kormány elutasítja, mondta, hozzátéve: a visegrádi négyek egyetértenek a kérdésben.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása