Táncoló kecske és sült kolbász

2012. május 3., csütörtök 11:51, frissítve: csütörtök 13:38
Szegedet, Gencsapátit, Hévizet és Szentendrét látszólag semmi sem köti össze, pedig mind a négy helyen óriási ünnepségeket rendeznek pünkösdkor.

A pünkösdi hosszú hétvégére május 26-án és 27-én a nagy múltú Hídivásár hangolja rá a szegedieket. Az öreg hídon ezer méter hosszú lesz idén is a kézművesek utcája, ahol gólyalábasok, bábosok, mutatványosok és zenészek vegyülnek a nagyérdemű közé még a kocsmában is.

Olyan príma attrakciók is lesznek, mint Turka, a táncoló kecske bemutatkozása vagy Szent György és a sárkány gyönyörűségesen rettenetes története. Fellép a Hollóének Hungarica, a Bácsi Gyurka zenekar, valamint a Mentés Másként Trió.

 

A gencsapátiakat azonban még a szegediek sem előzhetik meg: ők már május 25-én megkezdik és 28-ig abba sem hagyják a pünkösdölést. A Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválon fellép Kowalsky meg a Vega és a Neoton Família, a két dumagép: Felméri Péter és Lorán Barnabás, Odett, a Vad Fruttik és a Supernem. A Csík Zenekar lesz idén a gencsiek legfőbb vigaszsághozója, de pünkösdhétfőre meghívták a Zorallt és a Karthagót is.

A Hévizi Pünkösdi Vigasságokra a szervezők Cserháti Zsuzsa emlékkoncerttel készülnek: Keresztes Ildikó, Tóth Vera, Majsai Gábor énekli az egykori díva dalait. Május 26-án Wolf Kati és zenekara lép színpadra, 27-én a magsztáros Patai Annát hallhatják a pünkösdölők, 28-án Koczor Feri zenekaros koncertje és Koós János lesz a fő attrakció.

 

Szentendrén május 27-28-án Pünkösdi Játékokkal várják az érdeklődőket a szentendrei skanzenben, ahol a vidéki élet zsánerképeit mutatják be rögtönző színházzal és bábjátékosokkal és választanak pünkösdi királyt is. A nagy pünkösdi csereberén a gyerekek megunt játékaikat izgalmasabbakra cserélhetik. Itt kürtöskalács, sült kolbász, mézes lepény, kenyérlángos lesz a múzeumi menü az idén.

 

Forrás: ÚtiSúgó.hu
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés