Gyárfás Hosszúról: Ha ez az ára, akkor legyen!

Szilágyi László

2016. augusztus 7., vasárnap 19:10, frissítve: vasárnap 23:22

Az úszóelnök szerint Hosszú Katinka győzelme az olimpia eddigi legnagyobb teljesítménye.

„Ha az eddigi nézeteltérésünk az ára annak, hogy Hosszú Katinka ilyen csodálatosan szerepeljen, akkor nem bánom, legyen. Nem az számít, hogy milyen a kapcsolatunk, akkor leszünk boldogok, ha Katinka kiemelkedően úszik. 400 vegyesen szárnyalt, fantasztikusan versenyzett” – mondta az MNO érdeklődésére a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Gyárfás Tamás.

Gyárfás megemlítette, hogy előzetesen két magyar érdekeltségű éremátadásra jelentkezett, a férfi 200 mell és a 200 pillangó döntője után lesz jelenése az eredményhirdetésen. Reményei szerint Cseh Lászlónak és Gyurta Dánielnek adhatja át a minél csillogóbb érmet. Ezért nem ő volt az éremátadó a 400 női vegyes döntője után.

„Nagyon boldog és végtelenül büszke vagyok Hosszú Katinka győzelme miatt. Rengeteget tett ezért a világraszóló sikerért, amely véleményem szerint a riói olimpia eddigi legnagyobb teljesítménye. Gratulálok neki ehhez!” – összegzett Gyárfás Tamás.

Hosszú Katinka vasárnap hajnalban világrekordot repesztve nyerte meg a 400 vegyest. Hétfő hajnalban a 100 m hát középdöntőjében érdekelt.