Hidvégi Vid: Nehéz lesz a döntőbe kerülni

MTI

2016. augusztus 4., csütörtök 16:23, frissítve: csütörtök 16:45

Hidvégi Vid arra számít, hogy nehéz lesz bejutnia a pénteken kezdődő riói olimpia nyolcfős döntőjébe lólengésben, a selejtezőben valószínűleg az alacsonyabb kiinduló pontszámú gyakorlatával vesz majd részt.

Rio: melyik magyar mikor látható?

A négy évvel ezelőtti londoni játékokon a szer fináléjában nyolcadik tornász az olimpia hivatalos oldalának nyilatkozva azt mondta, már nem is emlékszik arra, hogy 2012-ben mi történt a brit fővárosban.

„Nagyon jó felkészülésen vagyunk túl, az előző ötkarikás verseny már a múlté, nem is emlékszem rá” – jelentette ki Hidvégi. A sportoló a londoni döntőben hibázott, s gyakorlata közben leesett a lóról.

„Rióra két gyakorlattal készültem, az egyik könnyebb, a másik nehezebb, lehetséges, hogy a selejtezőben a könnyebbel szerepelek majd” – nyilatkozta a 29 éves tornász. A fináléra még nem gondol: „Ha sikerül döntőbe jutnom, akkor majd meglátjuk, hogy ott mi történik. Lólengésben nem lesz könnyű a legjobb nyolc közé kerülni.”

A lólengés selejtezőjét 6-án, szombaton, a döntőt 14-én, vasárnap rendezik. Hidvégi mellett még egy magyar tornász, Kovács Zsófia versenyez Rio de Janeiroban.