Élő hírfolyam

Több ezren tüntettek Rióban az olimpia ellen

Bucsy Levente, Havasi Zsolt, Gabay Balázs, 2016. augusztus 5., péntek 16:13
Szombaton éjjel, nem sokkal éjfél után a riói Maracanában meggyújtják az olimpiai lángot, és kezdetét veszi a XXXI. nyári játékok. Kövesse az olimpia legfontosabb, legizgalmasabb híreit az MNO élő hírfolyamában.
 • 01:10

  Egy hete még kórházban feküdt a tollaslabdázó Sárosi Laura, aki remek selfie-partnerre talált a megnyitó előtt.

  Facebook
 • 00:50

  Tél a nyárban: az alpesi sí olimpiai bajnoka, a német Maria Höfl-Riesch is készülődik a megnyitóra.

  RICH SCHMITT / Europress/AFP
 • 00:41

  Az olasz országúti kerékpáros, Diego Rosa annak ellenére ott lesz a szombati rajtnál, hogy elmulasztott egy doppingvizsgálatot. Renato di Rocco, az Olasz Kerékpáros Szövetség elnöke szerint félreértés volt a versenyző és az ellenőrök között, ami nem Rosa hibája. A Tuttobiciweb beszámolója szerint Rosa már három ellenőrzésen nem vett részt az elmúlt 12 hónap során.

 • 00:25

  A magyar bokszolók, Balzsay Károly edzővel az élen már készülődnek a megnyitóra.

  Facebook
 • 00:14

  Ami a jamaicai sportolók szálláshelyén van, arra nehéz jelzőket találni. Nézze csak!

 • 23:58

  A Reuters nem hivatalos értesülései szerint a korábbi világelső teniszező, a háromszoros Roland Garros-győztes, Gustavo Kuerten gyújtja meg az olimpiai lángot.

 • 23:53

  Egy szurkoló, brazil zászlóval a hátán már az olimpiai megnyitó helyszínén, a Maracana Stadionban.

  Christophe Simon / Europress/AFP
 • 23:37

  Korábban jeleztük, hogy több ezren tüntettek Rióban az ideiglenes brazil elnök, Michel Temer és az olimpia ellen. A hatóságoknak könnygázt kellett bevetniük.

 • 23:29

  Az orosz Julija Sztyepanova nem fellebbez a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) döntése ellen, amely szerint nem indulhat a Rio de Janeiró-i olimpián.

  „Csalódott vagyok és hatalmas a szomorúság bennem amiatt, hogy nem vehetek részt a játékokon" – olvasható a 31 éves atléta és férje, Vitalij közleményében.

  A CAS csütörtöki döntése lehetőséget teremthetett volna Sztyepanovának is a fellebbezésre, ugyanis a lausanne-i székhelyű szervezet hatályon kívül helyezte a NOB azon határozatát, hogy kizárja azokat az orosz sportolókat is a riói olimpiáról, akiknek volt már doppingvétségük, de lejárt az eltiltásuk. Több sportoló élt is a lehetőséggel és a CAS-hoz fordult, hogy ezek után engedélyezze az indulásukat.

  Meggyőződésünk, hogy az egész eljárás rossz üzenetet hordoz. Ez azt jelenti, hogy az olimpiai eszme valójában csak papíron létezik. Éppen emiatt nem adunk be fellebbezést a CAS-hoz. Miközben Oroszország több száz sportolót küldhet a riói játékokra, Julija kérelmét elutasították" – írta a házaspár, amely leszögezte, szeretné magát tisztázni, de nem a bíróságon kíván harcolni.
  (MTI)

 • 23:15

  Szemezgessen a Sports Illustrated legjobb nyári olimpiai fotóiból. Ide kattintva megtekintheti a lélegzetelállító felvételeket!

hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása