Lehányták, majd kirabolták a kínai olimpikont

GB

2016. július 31., vasárnap 17:50, frissítve: hétfő 11:21

Rio a világ egyik legveszélyesebb városa, ezt eddig is tudtuk. Nap mint nap érkeznek hírek rablásól, fosztogatásról, gyilkosságról. Legutóbb a kínaiak 110 méteres gátfutásban induló sportolója, az Ázsia-bajnok Si Tung-peng járt pórul. A Yahoo azt írja, a sportoló és operatőre hétfő esti érkezésüket követően épp be akart jelentkezni szállodájukba, amikor egy részegnek tűnő férfi odatántorgott hozzájuk, és lehányta a gátfutót. Amíg ő a mosdóba ment, az operatőr pedig a „támadót” próbálta elcsípni, felszerelésük szőrén-szálán eltűnt.

A biztonsági felvételek tanúsága szerint tökéletesen megszervezték az akciót: a hányós ember csak beetetés volt, amíg ő elterelte a kínaiak figyelmét, társai megléptek a csomagokkal.

Nem árt, ha a magyar olimpikonok is felkészülnek a hasonló akciókra.

A riói szervezők egyébként épp most rúgták ki az olimpiát biztosító biztonsági céget, ugyanis az ígért több ezer munkatárs helyett csupán néhány százat vettek fel idáig. Így a kormányzat elleni folyamatos tüntetéseivel hírnevet szerző riói rendőrség hivatott megteremteni a biztonságot a nyári játékok idején. Nem túl biztató.