A Borbély Attila rektor vezette intézmény tanári karát olyan nevek fémjelzik, mint Bod Péter Ákos közgazdász, Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Lentner Csaba tudományos rektorhelyettes vagy Raffay Ernő intézetigazgató. Tudományos konferenciáin előadást tartott többek között Domokos László, az ÁSZ elnöke, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.


A józsefvárosi iskola hallgatói létszáma három évfolyamon jelenleg ötszáz fő, de mint Borbély Attila rektortól megtudtuk, idén legalább 250 fő felvételét tervezik négy szakra, nappali és levelező képzésre. A szakok közül a nemzetközi gazdálkodás az, amelyen nappali és levelező egyaránt indul. A levelező képzés keretében ezenkívül emberi erőforrások, kereskedelem és marketing, illetve pénzügy és számvitel szakokra lehet jelentkezni. A képzés teljesen önköltséges, a tandíj nappali tagozaton 280 ezer, levelezőn 130 ezer forint szemeszterenként. Bár az intézményben nincsen államilag támogatott hallgatói férőhely, intézményi ösztöndíjak vannak, amelyeket tanulmányi, tudományos, közéleti, szociális, nyelvi, valamint sport- és kulturális címeken ad a Wekerle főiskola alapítója, Szakács Fülöp Vince. A nemzetközi gazdálkodás szakon két, a többin egy középfokú, szakmai C típusú nyelvvizsga megszerzése követelmény.

Kiknek érdemes a Wekerlét választani?

Erre a főiskolákra döntően olyan hallgatók jelentkeznek, akik munka vagy gyes mellett szeretnének foglalkozásukhoz igazodó főiskolai oklevélhez jutni. Képzésüket vagy a munkáltatójuk fizeti, vagy önerőből, esetleg diákhitelből finanszírozzák. Bár még csak egy évfolyam hagyta el az iskolát, az ő pályakövetési felmérésük azt mutatta, hogy többségüknél a diploma magasabb pozícióba kerülést vagy jobb állást eredményezett. A wekerlés BA-diploma elismertségéhez nagyban hozzájárulhatnak az együttműködési szerződések, amelyeket az intézmény olyan szervezetekkel kötött gyakorlati képzésre, mint a Magyar Posta, a Magyar Olimpiai Bizottság Életút programja, illetve a párizsi Sorbonne, ahonnan vendégprofesszorok is érkeznek előadni. A Sorbonne négy féléves mesterképzésének előnye, hogy úgy ad Sorbonne-diplomát, hogy a négy szemesztert Budapesten kell végighallgatni.

A fiatal intézmény tudományos rangját a főiskola saját tudományos lapja, a Gazdasági Élet és Társadalom is igyekszik emelni.