Központban a túróból készült termékek

MNO

Központban a túróból készült termékek – Soroló
Központban a túróból készült termékek – Soroló

A helyiek tudják, hogy kik művelik az egyes szántóterületeket. A földhasználatból kiszorult gazdáknak eddig nem volt eszközük a zsebszerződésekkel szemben a nyugati megyékben. Budai Gyula államtitkár kisgazdaságokat látogatott sorra Vas megyében. A földszűke minden portán téma volt. A parlamenti államtitkár a most még bujkáló, a hivatalok elől eddig rejtve maradt megállapodások tervezett felszámolásáról nyilatkozott a Sorolónak.

A Tej Terméktanács a minőségre érzékeny fogyasztók megnyerésében idén a túróból készült termékekre koncentrál. Ugyanakkor ismét feszültséget és felvásárlásiár-csökkenést okoz a hazai piacon a kamionszámra beözönlő úgynevezett tartós tej és a növényi zsiradék hozzáadásával készülő kommersz sajt.

A Kis-Balaton szomszédságában, Nagyradán, a Cézár szőlőbirtokon rendezték meg a XXXIII. Országos Borversenyt. A szakma egybehangzó véleménye szerint a terület teljesítménye alapján a fogyasztók figyelmére érdemes. A kétnapos bírálat után júniusban Budapesten lesz majd az eredményhirdetés.

Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

MNO vezető hírek

Csapatmozgás Ukrajnában

Orosz lehet a dél-ukrajnai katonai konvoj

Mintegy száz egységből álló, feltehetően orosz katonai konvoj halad Donyeck felől Ukrajna délkeleti része felé. Tovább

250 új munkahelyet hoz létre állami támogatással a Budapest Citi Szolgáltató Központ, amely számít a képzett magyar szakemberekre. Tovább

Az iskolarendszer átalakításának az volt a célja, hogy minden gyerek szerezzen megfelelő képzettséget. Tovább

Eddigi fizetése a klub éves büdzséjére rúg, folyamatos telt házzal sem hozná be az árát. Talán a Givova merész célkitűzése állhat a háttérben. Tovább