2–0-s vezetést hozott Kellner győzelme

PR

2012. április 7., szombat 00:41, frissítve: szombat 21:19

Kellner Ádám négy játszmában nyert pénteken Deniss Pavlovs ellen, így a magyar válogatott 2–0-ra vezet a lettekkel szemben az euro-afrikai zóna II. csoportjában zajló tenisz Davis Kupa-összecsapás első napja után, Nyíregyházán.

Az első játszmában végig fölényben játszott Kellner, már a szett elején elnyerte riválisa adogatását és előnyét végig megtartva jutott előnyhöz. A folytatásban a lett teniszező egyre jobban belelendült. A két játékos egészen 6:6-ig fej fej mellett haladt. A rövidítésben Kellner váratlanul hibázni kezdett, Pavlovs négy szettlabdához jutott és már az elsőt értékesítette.

A harmadik és a negyedik játszmában a lett játékos egyre jobban elfáradt, Kellner viszont magabiztos volt, remek tenisszel nyerte a gémeket, a szettet, majd végül a meccset. Ez a siker azt jelenti, hogy Hornok Miklós csapatát már csak egy győzelem választja el a továbbjutástól.

Szombaton a párosmérkőzést bonyolítják le 14 órától, a DK-kapitány azt közölte az MTI-vel, hogy várhatóan Balázs Attila és Fucsovics Márton játékára kerülhet sor. A magyaroknak ez az első összecsapása a lettekkel a Davis Kupa-sorozatban.

Az összecsapásra az euro-afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában kerül sor. Hornok csapata az első körben, Szegeden 3–2-re nyert az írek ellen. Az I. csoportba jutáshoz három győzelem szükséges. Amennyiben a Bujtosi Szabadidő Csarnokban a magyarok nyernek, a harmadik körben a ciprusi–ukrán párharc továbbjutója lesz az ellenfelük – várhatóan ismét hazai pályán.

A pénteki első mérkőzésen Fucsovics Márton óriási meglepetésre nagy csatában, öt játszmában nyert Ernests Gulbis ellen.

Eredmények:

Euro-afrikai Zóna, II. csoport, 2. forduló:
Magyarország-Lettország 2-0 állás az első nap után

Kellner Ádám-Deniss Pavlovs 6:3, 6:7 (2-7), 6:3, 6:2

Korábban:
Fucsovics Márton-Ernests Gulbis 6:7 (7-9), 6:3, 6:4, 4:6, 6:3

Forrás: MTI