A Liverpool számára a legrosszabb forgatókönyv valósult meg a BL-ben

Véget ért a Bajnokok Ligája az angol óriásoknak az Arsenal és a Manchester City szerdai kiesésével a negyeddöntőben. Ez pedig nagyon rossz hír az angol bajnoki címre hajtó Liverpool esélyei szempontjából, véli a két korábbi angol válogatott legenda, Gary Neville és Jamie Carragher is. A Liverpool.com cikke szerint Jürgen Klopp csapatának álomforgatókönyve foszlott szerteszét a BL-ben, ahol Szoboszlai Dominikék ott sem voltak.

2024. 04. 18. 7:22
KLOPP, Jürgen
Liverpool, 2024. április 5. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetõedzõje taktikai utasítást ad játékosainak az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság Liverpool-Sheffield United mérkõzésén a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2024. április 4-én. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angliában egyrészt nyalogatják a sebeiket, miután a címvédő Manchester City a Real Madrid ellen tizenegyespárbajban, az Arsenal pedig a Bayern München ellen 3-2-es összesítéssel kiesett a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, másrészt már megindult az esélylatolgatás, hogy ennek milyen hatása lehet a Premier League bajnoki címéért folytatott kiélezett harcra. A Liverpool.com arról ír, hogy a két rivális kiesése a BL-ből a legrosszabb forgatókönyv Jürgen Klopp csapatának.

SILVA, Bernardo
gyatra tizenegyese okozta a Manchester City vesztét a BL-ben (Fotó: EPA/Dave Shopland)

– Mindig is úgy gondoltam, ahhoz, hogy a Liverpool megnyerje a bajnokságot idén, a Manchester Citynek és az Arsenalnak egymás ellen kellene játszania az BL-elődöntőben – vélekedett a Manchester United korábbi angol válogatott kiválósága, Gary Neville a szóban forgó cikkben.

Egyetértett vele a Liverpool klublegendája, Jamie Carragher is: – Ha mindkét csapat továbbjutott volna, az segíthetett volna a Liverpoolnak.

 

Hogy fest most a Liverpool esélye a bajnoki címre?

A Premier League-ben óriási a versenyfutás a bajnoki címért a három csapat között, 32 forduló után jelenleg így néz ki a dobogó: 1. Manchester City 73 pont, 2. Arsenal 71 (75–26), 3. Liverpool 71 (72–31).

A Liverpool.com cikke szerint Jürgen Klopp csapatának az lett volna az érdeke, ha a City és az Arsenal szétforgácsolja magát az idény hajrájában a kétfrontos kiélezett harccal, ám a BL-ből való kiesés után nekik immáron a Premier League lesz a prioritás, ami tovább nehezíti a Liverpool dolgát. Arra is felhívják a figyelmet, hogy a címvédő manchesteriek szombaton lejátsszák az FA-kupa döntőjét a Chelsea ellen, utána pedig már végképp csak a bajnokságra koncentrálhatnak.

Ezzel szemben a Liverpool ma még megpróbálhat fordítani az olasz Atalanta elleni a hazai 3-0-s vereség után az Európa-liga negyeddöntőjének a visszavágóján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.