A csapatra koncentrál Kovács Kati

TK, 2012. február 2., csütörtök 14:10, frissítve: csütörtök 14:10
Egy éjszakát dilemmázott, aztán a műtétet választotta Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakos, aki állóképességét máris kitűnőre értékeli, be akar kerülni a londoni csapathajóba is, és nem érzi, hogy könnyebb lenne a dolga a gyermeket szülő Janics Natasánál – mindezt a Digi Sport Reggeli Start című műsorában nyilatkozta a kajakkirálynő.

„Mindenre alkalmas már a sérült kezem, lassan két héttel a műtét után gyakorlatilag bármit csinálhatok vele, de már a beavatkozás másnapján gyógytornáztam. Minden oké” – nyilatkozta a műsorban az olimpiai bajnok kajakosnő. Hozzátette: első körben nem akart műtétet, a rehabilitáció viszont lassan ment, „sőt százszázalékosan nem is gyógyultam meg a kerékpárbalesetemből. Jött viszont az újabb szerencsétlenség, amikor ismét elestem, mindkét kezemre. Ekkor már gyorsan el kellett dönteni a műtétkérdést, aludtam rá egyet, aztán belevágtam.”

A most végzett edzésekről elmondta: „inkább kisebb súlyokkal dolgozom, maximális erőfejlesztés nélkül, de az állóképességem teljes igénybevételével és csúcsra járatásával.” Balesetei egyáltalán nem befolyásolják abban a dilemmában, hogy az egyéni vagy a csapathajóra koncentráljon jobban a londoni felkészülés során. „Mindenkinek egyéniben kell rajthoz állnia a válogatón ahhoz, hogy bekerülhessen a csapatba. Minden erőmmel arra a válogatóra koncentrálok, mert ott akarok lenni a csapathajóban” – szögezte le.

Úgy látja, nem könnyebb a dolga, mint Janics Natasának. „Túl vagyok a sérülésem lelki feldolgozásán. Jó a formám, kitűnő az állóképességem, megvan az alap a gyors kajakozásra” – mondta Kovács Katalin.

Forrás: DIGI Sport
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása