A Forma–1 urának nem kell nyomorognia

B.M.L.

2016. január 12., kedd 04:04, frissítve: kedd 07:16

A Bilanz című svájci gazdasági lap minden évben nyilvánosságra hozza, kik tartoznak a leggazdagabb 300 ember közé az alpesi országban. Nos, a Formula–1-ben szerepet vállalók közül szép számmal találhatunk neveket ezen a listán, melyet az Ikea-hálózatot működtető Kamprad család vezet 45 milliárd frankos vagyonával.

Ugyan sokan Monacót tartják az adózás paradicsomának, azért Svájc immár komoly riválist jelent a hercegség számára. Nem csodálkozhatunk tehát azon, hogy az alpesi országban is rengeteg sportolót találunk a bejelentett lakosok között. A Bilanz gazdasági lap ismét megjelentette a leggazdagabb 300 Svájcban élő polgár névsorát, és ezen a listán egyre több Forma–1-hez kapcsolódó nevet találhatunk.

Noha a svéd Ikea-hálózatot üzemeltető Kamprad család 45 milliárd frankos vagyonát meg sem közelíti Bernie Ecclestone, azért az F1 ura a majdnem 3 milliárdos vagyonával nem kényszerül az ingyenkonyhát látogatni.

Őt az Ojjeh fivérek követik 1,5-2 milliárdos vagyonukkal, akik közül, ugye, Mansour a McLaren egyik résztulajdonosa.

A 2013 végi síbalesete után lábadozó Michael Schumacher neve mellett a lap becslése szerint 700-800 millió frank áll.

Vélhetően a Mercedes-istálló sportigazgatója és résztulajdonosa, Toto Wolff sem nyomorog, az ő vagyonát 350-400 millió frankra teszik.

Külön érdekesség, hogy a Ferrari két jelenlegi versenyzője, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel holtversenyben található a lista közepén a maguk 100 és 150 millió frankos vagyonukkal.