A Győr segít a veszprémi csapaton

TK

2012. április 24., kedd 20:26

A Győr utánpótlás játékosokkal biztosítja, hogy a Veszprém a következő szezonban is a női kézilabda NB I-ben szerepeljen.

A két klub kedden közleményben jelezte: az elnökök szándéknyilatkozatot írtak alá. Ez alapján a veszprémi klub NB I-es tagságának megőrzésére és az ETO NBI B-s utánpótlás csapatának első osztályú szereplésére a győri fiatalok átigazolása a megoldás.

A Veszprém-Barabás már korábban jelezte, hogy anyagi okok miatt veszélybe került az élvonalbeli tagsága, noha a csapat jelenleg az 5-8. helyért játszik, így nem eshetne ki.

„Klubunk számára óriási jelentőségű ez az áthidaló megoldás, amellyel megőrizhetjük 2009-ben megszerzett első osztályú kvótánkat. A fiatal győri csapat megérett az NB I-es szereplésre, így a jövő szezontól méltó módon tudja képviselni a Veszprém Barabás KC jelenlegi státuszát az első osztályban” – jelentette ki Barabás Árpád, a veszprémi klub elnöke.

Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke jelezte: klubjában a legfontosabb célok között szerepel, hogy a magyar utánpótlás válogatottak gerincét adó NBI B-s csapatuknak biztosítsák a fejlődésükhöz szükséges első osztályú megmérettetést.

„Úgy gondolom, hogy ezzel az együttműködéssel a veszprémi és a győri klub a hazai női kézilabda jövője szempontjából is előremutató döntést hozott” – emelte ki.

A két klub várhatóan május közepén ismerteti az együttműködés részleteit, és ekkor kerül sor a végleges szerződés aláírására.

Forrás: MTI