A Honvédban tempózik Szilágyi Liliána

Sz.L.

2016. február 1., hétfő 14:15

Teljes stábjával együtt cserélte le Kőbányát a Honvédra Szilágyi Liliána ifjúsági olimpiai bajnok úszó, aki 2016. december 31-ig kötött szerződést új klubjával.

Új klubjában folytatja a felkészülését a riói nyári játékokra Szilágy Liliána. Az ifjúsági olimpiai bajnok úszó a kazanyi vizes vb után döntött úgy, hogy elhagyja akkori egyesületét, a Kőbánya SC-t, és a tárgyalásoknak most lett vége. A 19 éves versenyző a Honvédban folytatja tovább a pályafutását, a felkészülését továbbra is eddigi két edzője, Szilágyi Zoltán és Kovács László irányítja majd, ami azt is jelenti, a két szakember is követte új klubjába tanítványát.

A 2014-es nancsingi ifjúsági olimpián 100 és 200 méter pillangón aranyérmes úszó 2016. december 31-ig szóló szerződését hétfőn írta alá új egyesületének szakosztályvezetőjével, a korábbi úszó Kiss Évával. Szilágyi Liliána a Komjádi uszodában készül Rióra.

A Honvéd nem csinált vele rossz üzletet, hiszen tudása alapján mindenképpen pontszerző lehet 200 pillangón, ráadásul a klub az atlétika, a cselgáncs, a kajak-kenu, az öttusa, a sportlövészet és a vívás után újabb sportágban, az úszásban is indít sportolót Rióban.