Fölényesen győztek a magyar hokisok

L.Á.

2016. február 12., péntek 21:05, frissítve: péntek 22:52

A magyar jégkorong-válogatott 7-1-re legyőzte az észt csapatot a budapesti olimpiai selejtező torna második, pénteki fordulójában.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese a telt házas Papp László Budapest Sportarénában már a második percben vezetéshez jutott, s a folytatásban is végig uralta a találkozót. Egy megingástól eltekintve remek védekezést mutatott be, támadásban pedig sokkal aktívabbnak, egyben eredményesebbnek bizonyult ellenfelénél.

A magyar csapat az első játéknapon a litvánok felett aratott négygólos győzelem után második sikerét ünnepelhette. A vasárnapi záró fordulóban a szintén százszázalékos lengyel együttessel mérkőzik a selejtező megnyeréséért. A tornáról a győztes jut az ötkarikás selejtezősorozat utolsó, szeptemberi körébe.

Szerettem volna még a huszonegyedik születésnapom előtt megszerezni életem első felnőtt válogatott gólját, ebből rögtön kettő is lett. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól alakult ez a nap, és azt is jó látni, hogy a fiataloknak most jól jön ki a lépés, kell ehhez egy adag szerencse és persze a csapat energikus játéka is, amelyre nagy szükség lesz vasárnap a lengyelek ellen – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Vincze Péter a mérkőzést követően.

Sofron István két gólt lőtt, és figyelt a barátjára is

– Láthatóan élvezte ezt a mérkőzést, jó pár parádés megmozdulása volt.
– Így van, mivel már az elején sikerült betalálnom, így sokkal felszabadultabban tudtam játszani, mint mondjuk a litvánok ellen – mondta a két gólt szerző Sofron István. – De igazából annak örülök, hogy a csapat jól tudott együtt működni, éreztük egymást a pályán, és a litván mérkőzés után sikerrel tudtuk venni ezt az akadályt is.

– Azért az észtek előzetesen sem tűntek akadálynak.
– De ehhez kellett az, hogy három-négy góllal megtörjük őket.

– A pszichikai hadviselésben nagyot alkottak Kóger Dániellel, akivel látványos gólt hoztak össze. Aztán később érezni lehetett, hogy szeretné visszaadni egy jó passzal ezt a lehetőséget barátjának.
– Ilyen fölényes vezetésnél már belefér az is, hogy kifejezetten alájátsszunk a másiknak. Dani remekül kiszolgált bennünket, volt három szép helyzete is, és jó lett volna így a lengyel meccs előtt egy önbizalomnövelő gólt összehozni számára. De ami késik, nem múlik. Majd vasárnap a lengyelek ellen ő is betalál.