A németek többségének nem fog hiányozni Rosberg

MTI

2017. március 20., hétfő 15:06, frissítve: hétfő 15:13

Egy friss közvélemény-kutatás alapján a németek többségének nem fog hiányozni az új szezonban Nico Rosberg, a Formula 1 címvédője, aki a tavalyi szezon végén bejelentette visszavonulását.

A 2017-es idény a hétvégén kezdődik Ausztráliában, a német DPA hírügynökség ebből az alkalomból kérte a felmérés elvégzését.

A megkérdezettek 54 százaléka válaszolt úgy, hogy nem fogja hiányolni a német pilótát, egyharmaduk viszont azt mondta, Rosberg nélkül nem lesz az igazi a versenysorozat. A 31 éves világbajnok helyére a finn Valtteri Bottas érkezett a Mercedes istállóhoz.

Rosberg az F1 történetének hetedik olyan pilótája, aki a következő idényben nem száll harcba a címvédésért.

„A mérnökök túlnőttek a pilótákon”

A pilótákat akarja a középpontba állítani a Formula 1-ben a sorozat új vezetője, Chase Carey. „Mivel a mérnökök túlnőttek rajtuk, vissza kell irányítani a pilótákra a figyelmet” – hangsúlyozta a 62 esztendős amerikai üzletember a The Timesnak adott interjúban. Hozzátette: azt szeretné, ha a versenyzők olyan sztárok lennének, mint más sportágakban. Példaként állította a háromszoros világbajnok Lewis Hamiltont, akinek kiemelte színes egyéniségét és ismertségét, utóbbit annak is tulajdonítva, hogy sok időt tölt az Egyesült Államokban. Carey kitért arra, hogy 2019-től szeretne az austini viadal mellett még egy amerikai futamot beiktatni a versenynaptárba. Mint mondta, ez városi verseny lenne, hasonló a monacóihoz és a szingapúrihoz. Emellett kiemelte: minden futamot olyan többdimenziós sporteseménnyé bővítene ki, amely hasonló a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) nagydöntőjéhez, a Super Bowlhoz.